De nye, enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen skal gøre det nemmere for borgere at tage cyklen frem for bilen. Pressefoto

De nye, enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen skal gøre det nemmere for borgere at tage cyklen frem for bilen. Pressefoto

Supercykelstier skal bane vej for bæredygtig transport

Cykelstierne på Nymøllevej bliver indviet til oktober

Af
Michael Braunstein

supercykelstier Allerød Kommune anlægger i samarbejde med staten en del af den kommende supercykelsti Farum-Allerødruten. De nye, enkeltrettede cykelstier i begge sider af vejen skal gøre det nemmere for borgere at tage cyklen frem for bilen.

Den samlede rute forventes færdig i 2019. Anlægget af cykelstier på Nymøllevej bliver indviet til oktober 2018.

"Hele netværket af supercykelstier i regionen er med til at få os omstillet til mere bæredygtige transportformer, og det er jeg glad for, at vi støtter op om i Allerød. Samtidig bevæger vi os mere og kommer ud i naturen, hvilket jo har stor betydning for vores sundhed," siger Miki Dam Larsen, formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Allerød Kommune i en pressemeddelelse fra kommunen.

"Markant forbedring"

Om selve projektet siger han:

"Nymøllevej er en meget trafikeret vej, hvor der i dag er ringe forhold for cyklister. Anlægget af cykelsti i begge sider af vejen på en 1,2 km. lang strækning er derfor en markant forbedring for cyklisternes trafiksikkerhed. Ruten møder Allerødruten ved Sortemosevej, og herfra er der cykelsti videre mod Blovstrød, Hørsholm og Hillerød."

Farum-Allerødruten fik tilskud fra Vejdirektoratet i 2013. Herefter ønskede Allerød Kommune at ændre sin del af ruten, så den gik langs Nymøllevej i stedet for gennem Lillerød by, hvilket blev godkendt i 2015.

Den første del af ruten i Allerød Kommune blev udført i 2015, hvor Bregnerød Skovvej blev lavet til 2-minus-1-vej med bump og solcellelys.

Publiceret 24 August 2018 13:15