Lynge Byfest var igen i år en fest for hele familien. Foto: Martin Warming

Lynge Byfest var igen i år en fest for hele familien. Foto: Martin Warming

Se billederne: Vejret satte ikke en stopper for festlighederne ved Lynge Byfest

Trods det blandede vejr bakkede borgerne i Lynge op om den traditionsrige byfest, der fandt sted i weekenden

Af
Helene Holm Stolle & Kimmie Hetland

Det blandede vejr fik ikke den gode stemning ved weekendens byfest og kræmmermarked i Lynge til at blegne. For i Lynge holder man sammen og bakker op om byens aktiviteter - og uanset om det var Lynge Børnekos optræden eller det politiske folkemøde, så var der opbakning blandt de mange gæster til byfesten. Selv under det voldsomme regnvej lørdag aften, der egentlig lagde selve markedspladsen øde, var der gang i festteltet, hvor musikken sørgede for den rette stemning.

"Det er altid dejligt at se, hvordan borgerne bakker op om byfesten. Her er en utrolig god stemning - selv fredag aften, hvor der især var stor trængsel og kø i madteltet", fortæller Jørgen Johansen, der er konstitueret formand for byfesten efter Knud Rasmussen, der pludselig gik bort tidligere på året.

I det hele taget er der meget at glæde sig over efter årets byfest. Ikke mindst det faktum, at der i år har været flere gæster fra nabobyerne.

"Vi har haft besøg fra borgere i den anden ende af kommunen, fra Farum og Slangerup, så det vil være oplagt, at vi næste år reklamerer for byfesten uden for kommunegrænsen også", fortæller Jørgen Johansen, der selvom regnskabet for årets byfest endnu ikke er gjort op, har positive forventninger til det.

"Jeg er overbevist om, at vi rammer vores forvetninger, og jeg håber derfor, at overskuddet bliver lige omkring det samme som sidste år", fortæller en tilfreds Jørgen Johansen.

Næste år bliver stort

Selvom de sidste telte fra årets byfest knapt nok er pakket ned, så er planlægningen af næste års festdage allerede i fuld gang - og her bliver der sat ekstra sejl til, for 2019 er året, hvor Lynge Byfest kan sejre sit 20 års jubilæum.

"Jeg er overbevist om, at vi rammer vores forvetninger, og jeg håber derfor, at overskuddet bliver lige omkring det samme som sidste år", fortæller en tilfreds Jørgen Johansen, der er formand for Lynge Byfest. Foto: Martin Warming

"Det skal selvfølgelig markeres, og det skal det både på den musikalske scene, hvor vi håber at kunne få et stort navn til, men også på aktivitetssiden. Her vil vi gerne være mere digitale og aktivere de besøgende med eksempelvis en skattejagt via en app. På den måde kan vi sikre, at de kommer gennem hele byfestområdet", fortæller Jørgen Johansen.

Han understreger samtidig, at der helt sikkert til næste år også vil være aktiviteter fra områdets foreninger.

"Vi prøvede det jo i år, hvor sportsforeningerne var her med forskellige aktiviteter - og selvom de var placeret lidt bag ved markedspladsen, så fungerede det virkelig godt. Det kunne jeg godt forestille mig, at vi skal have mere af næste år", slår Jørgen Johansen fast.

Publiceret 27 August 2018 12:43