"Med et sådan budgetoplæg, der balancerer langsigtede investeringer med en ansvarlig økonomisk tilpasning, bør alle partier kunne være med i en budgetaftale", mener Olav B. Christensen (V). Modelfoto: Mostphotos

Gruppeformand: Budgetoplæg med langt perspektiv - det bør alle kunne være med på

Olav B. Christensen, der er gruppeformand for Venstre, er ikke overraskende positiv over det budgetudspil, som borgmester Karsten Längerich har lagt frem

Af
Helene Holm Stolle

"Venstre støtter borgmester Karsten Längerichs budgetudspil. Det er et budget med mange gode tanker i. Vi synes, det må være muligt at samle hele byrådet om det i de kommende forhandlinger". Sådan lyder meldingen fra Ventres gruppeformand Olav B. Christensen i en mail til Allerød Nyt.

Heri slår han fast, at Venstre er positive over for det forholdsmæssige blide besparelser, budgetudspillet lægger op til.

"Vi vidste ved afslutningen af den foregående byrådsperiode, at den strukturelle balance ikke var opnået endnu, og at der også fremover skulle spares 0,8% om året. På kort sigt er ubalancen blevet værre på grund af udefrakommende faktorer hen over sommeren. I Venstre er vi ikke tilhængere af yoyo-økonomi. Vi er enige med borgmesteren om at fortsætte med forholdsvis blide besparelser på dette niveau i 2019", slår Olav B. Christensen fast og fortsætter:

”Det er en ambitiøs investeringsplan, som borgmesteren fremlægger. Det er helt i tråd med Venstres politik for udviklingen af Allerød Kommune, at der fokuseres på investeringer i skolerne og dagtilbuddene, at der bygges et nyt plejecenter og ikke mindst, at der afsættes midler til bedre infrastruktur. Af konkrete tiltag bider vi mærke i, at der nu afsættes midler til at eleverne kan få PC’ere fra 5. klasse, at der indføres flere skovbørnehaver, at der investeres i velfærdsteknologi på ældre området og vider udvidelse af cykelstinettet i kommunen. Med et sådan budgetoplæg, der balancerer langsigtede investeringer med en ansvarlig økonomisk tilpasning, bør alle partier kunne være med i en budgetaftale", lyder det fra Olav B. Christensen.

Publiceret 28 August 2018 09:05