Marianne Monteau har boet i Allerød i mange år, og den 15. september vender hun tilbage, når hun skal signere bøger i Bog & Idé. Pressefoto: Anja Ekstrøm.

Marianne Monteau har boet i Allerød i mange år, og den 15. september vender hun tilbage, når hun skal signere bøger i Bog & Idé. Pressefoto: Anja Ekstrøm.

Krimiforfatter vender hjemt til Allerød for at signere bøger

Marianne Monteau har boet i Allerød i mange år, og den 15. september vender hun tilbage. Denne gang for at signere bøger i Bog & Idé

Af
Af Anne Lønstrup

Drømmen om at skrive har boet i 53-årige Marianne Monteau siden barndommen. Hun blev godt nok uddannet læge, fik job i lægemiddelindustrien og familie og børn. Men da hun var fyldt 50, sagde hun sit gode job op for i et år at hellige sig skriveriet og se, om drømmen kunne bære.

”Jeg sagde mit faste job op i 2016-17 og levede af opsparede midler, mens jeg skrev 'Jeg er den skyldige'. Jeg fik også skrevet en to’er og er godt i gang med en tre’er, men dem venter jeg med at lancere, til jeg har fået landet den første", siger Marianne Monteau. Hun er såkaldt selvudgiver med forlaget ’Many Minutes’ og står dermed også selv for pressearbejde og for salg af sin bog.

Bogen er en krimi, der foregår i Aarhus og har en yngre politiassistent, Lucy Kiehl, i hovedrollen. Den udkom 6. juli i år og er kommet godt fra start.

”Selvfølgelig er den ikke blevet solgt til 25 lande, men set i lyset af, at jeg er iværksætter og selvudgiver, er det gået meget godt, ,fortæller Marianne Monteau, der kan glæde sig over en pæn lektørudtalelse. Blandt andet blev bogen sammenlignet med forfatteren Elsebeth Egholms bøger og fik ros for den nuancerede skildring af hovedpersonen, hvis fortid langsomt foldes ud for læseren.

I dag har knap 70 biblioteker købt bogen.

Allerød er perfekt for børnefamilier

Når Marianne Monteau selv skal sige det, er hun meget ”Allerødsk i hovedet”.

Hun har boet på flere adresser i Allerød – herunder på Magnolievangen hvor Jussi Adler Olsens hovedperson Carl Mørck pudsigt nok også har adresse – og hun synes, at kommunen er perfekt for børnefamilier.

”Mens mine piger var små, var Allerød en superdejlig kommune at bo i. Alt er lige i nærområdet - skoler, cykelstier og sportsfaciliteter, man går virkelig ikke glip af noget, når man bor i Allerød,” siger hun, som siden er flyttet til Lyngby.

Hvis skriveriet kan blive ved, må det gerne gribe om sig. Marianne Monteau kunne godt se en fremtid for sig, hvor hun får endnu flere timer til at skrive.

Ideer har hun nok af – og så har hun gåpåmod. Det med at selvudgive fandt hun eksempelvis ud af ved at låne en bog og google resten på nettet.

Marianne Monteau signerer sin debutbog '"Jeg er den skyldige' hos Allerød Bog & Idé lørdag den 15. september klokken 11.30

Publiceret 28 August 2018 11:30