Se billeder og video: Øsende regnvejr satte ikke en stopper for sprøde pizzaer

Det er sjovt at lave sund mad. Det oplevede eleverne i 5.A fra Kratbjergskolen forleden, da de i øsende regnvejr prøvede kræfter med Coops madskole GoCook

Af
Helene Holm Stolle

Selvom regnen silede ned - også med store dryp gennem de opstillede telte foran Kvickly og GoCook-bilen i bymidten - var humøret højt hos eleverne i 5.A fra Kratbjergskolen, afdeling Ravnsholt, da de mandag eftermiddag skulle prøve kræfter med Coops madprogram GoCook.

Menuen stod på grønne pizzaer, der skulle deles ud som smagsprøver til de forbipasserende og kunderne i Kvickly, og eleverne gik til opgaven med stor omhu - ikke mindst da der skulle vælges grøntsager til pizzaernes topping. På bordet lå fennikel, broccoli, chili, kartofler, radisser og gulerødder, og flere af eleverne lagde ikke skjul på, at det ikke ligefrem er de grøntsager, de almindeligvis får på pizzaen, mens andre hjemmevant smurte pesto på pizzabunden og toppede med babyspinatblade.

Humøret var også højt hos Ole Bigler, varehusdirektør i Kvickly, der under hele seancen stod klar med en hjælpende hånd og opmuntrende råd til de unge kokke.

"GoCook er et rigtig godt initiativ, og det er skønt, når en skoleklasse sådan her er med til at skabe liv i byen samtidig med, at de lærer at lave mad på en sund måde", lyder det fra Ole Bigler, der tidligere år også har givet skoleklasser i Allerød mulighed for en lærerig oplevelse med GoCook.

Hjælper til hjemme

De fleste elever i 5.A er vant til at hjælpe til i køkkenet derhjemme - flere har endda en særlig maddag, hvor de står for aftensmaden.

"Jeg plejer at hjælpe min mor med at lave mad. Det er rigtig hyggeligt", fortæller Sofia, mens Emma nikker samtykkende.

Også Aleksander er vant til at være med i køkkenet, når aftensmaden skal kreeres.

"Det er mest lasagne, vi laver. Så fortæller min mor mig, hvordan den skal lægges i lag", fortæller han til Allerød Nyt.

Publiceret 29 August 2018 05:30