Eleverne i 7.A ønsker et klasseværelse, der er mere indbydende at være i. Foto: Anne Lønstrup

Eleverne i 7.A ønsker et klasseværelse, der er mere indbydende at være i. Foto: Anne Lønstrup

7.A vil have et pænere klasseværelse

Eleverne i 7. A på Kratbjergskolen, afdeling Engholm, er gået i gang med at gøre deres klasseværelse til et federe sted

Af
Anne Lønstrup

’Skøn Skole’. Sådan hedder det projekt, som eleverne i 7 A på Kratbjergskolen, afdeling Engholm, har tilmeldt sig for at optimere det klasseværelse, som de dagligt tilbringer mange timer i.

”Vi har lavet en liste over de ting, vi gerne vil ændre, og så har vi opsøgt en række forretningsdrivende i Allerød for at høre, om de vil være med til at sponsorere os,” fortæller klasselæreren Lone Rasmussen.

Hendes elever rækker hænderne op og fortæller, at de blandt andet gerne vil have malet lokalet og skrevet inspirerende citater direkte på væggene. De vil indrette en hyggekrog med et bord, som de selv vil fremstille af europaller, de vil have nye lamper, rengøring på toiletterne og mørkere gardiner, som kan holde eftermiddagssolen ude, så man kan se klassens smartboard.

Renoveringen af klasseværelset kommer til at løbe helt ud i det store fælleslokale uden for døren ind til klassen, så ideen om ’Skøn Skole’ forhåbentlig kan inspirere andre klasser.

Trækker snart i arbejdstøjet

Eleverne i 7. A har brainstormet, lagt planer og ledt efter sponsorer, og i uge 39 er tiden så inde til at komme i arbejdstøjet og føre planerne ud i livet.

Deres forældre er også involveret i projektet og vil hjælpe med at male.

Ifølge Dorte Sandahl, som er pædagogisk afdelingsleder for udskolingen har også skolen fundet midler til at støtte ideen, og eleverne er allerede kommet i mål med et sponsorat på møbler, maling til væggene og en stor grøn plante. Der er butikker, som er blevet spurgt om sponsorater, som har lovet at vende tilbage. Og så skal eleverne selv ud at samle pant og sælge ting og kager på Møllemoseparkens loppemarked.

Og målet med det hele: Kreativitet, nytænkning, handlekraft og samarbejde.

De ord er formuleret af projektet ”Skøn Skole”, der siden 2010 har stimuleret udskolingselever landet over til at tænke kreativt og skabe fysiske omgivelser, der giver fornyet energi i hverdagen.

Publiceret 02 September 2018 06:00