Lisbet Jerichau, Irene Aggernæs, Govert Lund, Annelise Berg og Jette Rask udstiller på Kirkehavegaard. Temafoto

Lisbet Jerichau, Irene Aggernæs, Govert Lund, Annelise Berg og Jette Rask udstiller på Kirkehavegaard. Temafoto

Farveglad kunst på Kirkehavegård

Fem kunstnere udstiller fra lørdag 22. september

kunst Det er fem meget forskellige kunstnere, der viser deres arbejder på den efterårsudstilling i Farvegladernes regi, der åbner på Kirkehavegård lørdag 22. september, hvor der er fernisering kl. 14-17 med et lille glas og musikalsk underholdning af PP-duo.

Udstillerne er Lisbet Jerichau, Irene Aggernæs, Govert Lund, Annelise Berg og Jette Rask.

Lisbet Jerichau fortæller, at hun i en årrække har koncentreret sig om at male akvarel, men i de senere år hovedsagelig har arbejdet med oliemaleriets mange muligheder. De gamle maleteknikker er spændende at fordybe sig i fortæller Lisbet Jerichau.

Fascination af fugle

Billeduniverset er naturalistisk, og de foretrukne motiver findes i naturen. Lyset og spejlinger i vand er en uudtømmelig kilde, og fascinationen af fugle er vedvarende.

Irene Aggernæs har primært malet i olie, men arbejder nu lige så meget med akvarel, tusch og pastel. Motiverne hentes i byen eller i naturen. Kan godt lide mættede farver, men arbejder lige så meget med valører.

Govert Lund uddannet tegner og grafiker, maler akryl på lærred med ekspressionistiske motiver inspireret af Lynge grusgrav som kvæg i landskaber.

Annelise Berg har abstraktioner og landskabsbilleder med. Landskaber i en fri fortolkning med lyset og tågerne som et gennemgående tema. Annelise Berg har malet i mange år, begyndte med akvarellen, men arbejder i dag udelukkende med akrylfarver.

Skiftet til keramik

Jette Rask var med til at starte Farvegladerne i sin tid. De gange, hun har udstillet i Farveglade-regi, har været med akryl- og akvarel-malerier.

Som noget nyt udstiller hun denne gang kun keramik. For cirka seks år siden kastede Jette Rask sig over keramikken, og nu føler hun, at hendes figurer i stentøj kan udstilles.

Mere info om Farvegladerne og udstillingen på www.Farvegladerne.dk. Udstillingen kan ses til 30. september på Kirkehavegård med åbningstider weekend kl. 13-17 og tirsdag-fredag kl. 15-19. Mandag lukket.

jesl

Publiceret 07 September 2018 05:30