Klevads Mose i baggrunden og Mølleåstien i forgrunden - skal det med i Danmarks Naturkanon? Foto: Allerød Kommune

Klevads Mose i baggrunden og Mølleåstien i forgrunden - skal det med i Danmarks Naturkanon? Foto: Allerød Kommune Credits JH

Hvilket sted gør Allerød til noget helt vildt særligt?

Udvalgsformand opfordrer alle til at melde deres yndlingsplet i Allerød ind til en kommende naturkanon for Danmark

naturkanon Nu har du mulighed for at melde særligt smukke eller interessante naturområder ind i en kommende naturkanon for Danmark. Der er masser af steder i Allerød, der er så vildt dejlige, at de fortjener at blive oplevet af flere. Men hvor er de?

Sådan spørger Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at miljøminister Jakob Ellemann har inviteret alle til at dele deres naturfavoritter. Og at Miljø- og Fødevareministeriet har oprettet hjemmesiden naturkanon.dk, hvor alle frem til 23. september 2018 kan beskrive deres eget forslag til det sted, de mener bør have en plads i Danmarks Naturkanon.

"Vi har så mange flotte områder"

Formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, Miki Dam Larsen, opfordrer:

"Vi har så mange flotte områder, en verdenskendt geologi og ikke mindst flot natur med mange spændende – ja, sjældne arter. Jeg opfordrer alle til at melde deres yndlingsplet i Allerød ind."

"Selv elsker jeg bakkerne og naturen omkring Lynge, hvor min barndomsnatur findes. Landskabet er geologisk spændende, man kan se istidens spor, hvor der er aflejret grus og skabt den dal, hvor Mølleåen løber," siger Miki Dam Larsen.

Borgmester Karsten Längerich har også sine yndlingssteder:

"Der er 'Bjerget' med udsigten til Roskilde Domkirke på de klare dage, hvor du finder overdrev, søer samt stier til løb og cykling. Der er Mølleådalen, som jo er udpeget til Natura 2000 med blandt andet et særpræget fugleliv og orkidéer. Men der er jo også Allerød Sø området, Børstingerød Mose og en masse andre steder."

Betingelsen for at komme med

Betingelsen for, at et sted kan komme i betragtning til den fornemme nominering er som udgangspunkt, at der skal være en smuk natur. Derudover skal stedet have en biologisk, geologisk eller landskabelig værdig, og samlet set skal det være en særlig oplevelse at besøge, oplyser Allerød Kommune.

Danmarks Naturkanon vil være på plads med danskernes 15 favoritsteder i løbet af efteråret.

mik.

'Bjerget' i Lynge - skal det med i Danmarks Naturkanon? Foto: Allerød Kommune

'Bjerget' i Lynge - skal det med i Danmarks Naturkanon? Foto: Allerød Kommune Credits JH

Publiceret 09 September 2018 06:15