Borgmester Karsten Längerich talte på Flagdagen på Allerød Rådhus. Pressefoto

Borgmester Karsten Längerich talte på Flagdagen på Allerød Rådhus. Pressefoto

Flagdag med bjørneskindshuer og hilsen fra Grønland

Den Kongelige Livgardes Tambourkorps spillede op

flagdag Flagdagen for tidligere udsendte blev markeret i Allerød med et arrangement på rådhuset. Her spillede Den Kongelige Livgardes Tambourkorps op, og der blev transmitteret live fra Den Arktiske Base i Nuuk, hvor lokale Allerød-veteraner var taget op for at markere dagen.

"Flagdagen for Danmarks udsendte er en vigtig dag, fordi vi kan vise vores respekt for de borgere i Allerød Kommune, som har gjort en forskel gennem deres udsendelse til verdens brændpunkter," siger borgmester Karsten Längerich i en pressemeddelelse.

"De kæmper for fred og demokrati i verden. Derfor glæder det mig, at vi som kommune kan hædre dem og mindes de faldne," siger borgmesteren.

Blandt talerne var også Den Kongelige Livgarde, og i sin tale sagde major Christian Wiggers blandt andet:

"Hvordan kan kommunen så hjælpe de udsendte og veteranerne? Det tror jeg, at I kan ved at spørge dem om, hvad de har lavet og oplevet. Ved at give en praktisk hjælpende hånd til den familie, hvor en forælder er udsendt - ved at forstå, hvorfor børnene måske ind imellem har det svært i skole eller daginstitution, når en forælder er udsendt. En udpeget, og dedikeret medarbejder i kommunen, der kan vise udelt interesse for, hvad veteranerne har oplevet, ville være godt!"

Og han fortsatte:

"Med andre ord: Støtte dem med at komme i gang med eller videre i en ny tilværelse, og vise en forståelse for, at de har nogle kompetencer med fra udsendelsen som er værdigfulde, og kan nyttiggøres herhjemme."

Veteranerne på KFUMs Soldaterrekreation i Høvelte befinder sig i øjeblikket på Grønland, og de havde produceret en stemningsfuld video til de fremmødte veteraner på rådhuset. Formålet med turen til Grønland er at skabe opmærksomhed om, at der også findes veteraner bosiddende i Grønland.

Publiceret 11 September 2018 08:00