Temafoto.

Temafoto.

DEBAT: Kære borgmester, hvor skal jeg gå i vuggestue?

Pernille Pitzner, Tjørnevej 30, st. tv. - og Theo

Jeg hedder Theo, jeg er 8 måneder og snart skal jeg starte i vuggestue. Men hvilken?

Jeg kan ikke få plads i Kirsebærgården som mine storesøstre. Det betyder, at min mor med fuldtidsjob snart skal aflevere tre steder hver morgen.

Vi er faktisk seks børn, der har søskende i Kirsebærgården, som ikke kan få plads, da den er fyldt op indtil 1/3. Vi kan heller ikke få reserveret en plads til 1/3 - hvordan kan det være, at vi ikke kan få en plads, så vi kan planlægge den kommende tid?

Mine forældre kan takke nej til andre institutioner, men så går der tre måneder, før der er pasningsgaranti. Mine forældre kan også takke ja, men så ændres anciennitetsdatoen for pladsen til Kirsebærgården. Min mor kan søge noget privat, men med pladstilbud 30 dage inden opstart, så kan det næppe sættes i værk.

I Allerød Kommune visiterer man børn hver måned, mon ikke det er stressende for alle, at man ikke laver langsigtede planer? I Gentofte kommune visiterer man så snart barnet har et cpr-nr., så man kan planlægge langt ud i fremtiden, hvis der skulle opstå situationer som denne, hvor der ikke er plads til mig og mine venner.

Så kære borgmester, hvornår kan jeg komme ned i den samme institution som mine søskende, og hvor skal jeg være indtil da? Hvis min mor havde vidst dette i god tid, så kunne hun have søgt om forlænget barselsorlov. Jeg håber du hører min stemme, selvom den endnu ikke er så stor.

Fra Theos mor: Vi som forældre er FULDSTÆNDIG låst, men ingen lytter! Vi hører blot: ´Der er ingen pladser´. Vil I, kære politikere, ikke nok hjælpe os, så vores hverdag ikke falder fra hinanden?

Publiceret 12 September 2018 15:19