Så er det afgjort: Fru Lunds Villa her skal rives ned og Billedskolen skal fortsætte i andre lokaler. Foto: Michael Braunstein

Så er det afgjort: Fru Lunds Villa her skal rives ned og Billedskolen skal fortsætte i andre lokaler. Foto: Michael Braunstein

Efter budgetforliget: Fru Lunds Villa skal rives ned

Aktiviteterne fortsætter. Formanden for musikskolens bestyrelse er oprevet

Af
Michael Braunstein

slut Fru Lunds Villa på Allerød Musikskole, der huser musikskolens Billedskole, skal alligevel rives ned. Det sker for at spare driftsudgifter. Aktiviteterne i villaen skal fortsætte.

Det oplyser borgmester Karsten Längerich.

Dermed følges den oprindelige plan for bygningskomprimering af ejendommen. Beslutningen er en konsekvens af det netop indgåede budgetforlig.

"Jeg er fuldstændigt oprevet over, at beslutningen allerede er truffet. De lovede ikke at træffe en beslutning, før den uvildige undersøgelse, der er i gang, er færdig - det er den om tre uger," siger Maria Lubanski, formand for Allerød Musikskoles bestyrelse, til Allerød Nyt.

Hun henviser til, at Fonden 'Danopuljen' har bevilget økonomien til en uvildig undersøgelse af Fru Lunds Villa foretaget af et hold eksperter fra 'Center for bygningsbevaring Raadvad'.

"Fru Lunds villa er en integreret og meget brugt del af Musikskolen, som ikke kan undværes. Bygningen har sjæl og charme og er en af få af sådanne bygninger, der er tilbage i kommunen. Tilmed er den i god stand og billig i drift og koster blot 15.000 kr. om året - penge som er indeholdt i Musikskolens budget."

"Det her er meget svært at forstå. Musikskolen er kommunens største institution med 909 børn og unge, og antallet af brugere på daglig basis er mere end dobbelt så stort som f.eks. fodbolden i Allerød og over 10 gange så store som f.eks. håndbolden," siger Maria Lubanski, der tilføjer:

"Hvor skal de aktiviteter, der foregår i Fru Lunds Villa, nu finde sted?"

Publiceret 20 September 2018 13:15