Ifølge VVM-redegørelsen, som nu skal i høring frem til jul, vil det tage fire år at bygge den firsporede motorvej med nødspor, og det vil give en tidsbesparelse på seks minutter mellem Hillerød og Allerød, erfarer Hillerød Posten og Allerød Nyt. Temafoto

Ifølge VVM-redegørelsen, som nu skal i høring frem til jul, vil det tage fire år at bygge den firsporede motorvej med nødspor, og det vil give en tidsbesparelse på seks minutter mellem Hillerød og Allerød, erfarer Hillerød Posten og Allerød Nyt. Temafoto

VVM-redegørelse: Hillerødmotorvejens forlængelse vil koste 830 mio. kroner

Firsporet motorvej til Hillerød vil koste knap en milliard kroner og give en tidsbesparelse på seks minutter, viser VVM-redegørelse

Af
Mette Dolmer Thygesen

motorvej Det kommer til at koste 830 millioner kroner at ombygge motortrafikvejen til og fra Hillerød til en motorvej.

Det står der i den VVM-redegørelse, som nu er færdig, for motorvejsforlængelsen, erfarer Hillerød Posten og Allerød Nyt.

Ifølge VVM-redegørelsen, som nu skal i høring frem til jul, vil det tage fire år at bygge den firsporede motorvej med nødspor, og det vil give en tidsbesparelse på seks minutter mellem Hillerød og Allerød, erfarer Hillerød Posten og Allerød Nyt.

Inklusiv i de 830 millioner kroner er et tillæg på 30 procent, som dækker de økonomiske usikkerheder omkring byggeriet, fortæller kilder til Hillerød Posten og Allerød Nyt - altså koster det reelt væsentlig mindre at bygge vejen.

Sker for mange ulykker

Flere folketingsmedlemmer fortæller allerede nu, at de vil presse på for at få motorvejen bygget. Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti fortæller, at hendes parti vil presse på "for at dette projekt sammen med sidste etape af Frederikssundsmotorvejen bliver sat i gang i 2020, hvor regeringen siger, der er råderum, og hvor finansministeriet forhåbentlig giver de knap fem milliarder, der ligger i strukturfonden, fri".

"Der sker for mange ulykker på Hillerødmotorvejens forlængelse, som den er nu, og borgere spilder alt for mange timer i kø, som i stedet kunne bruges sammen med familien eller på arbejde. Derfor er det bare om at komme i gang," siger hun til Hillerød Posten og Allerød Nyt.

Så hurtigt som muligt

Også Hans Andersen fra Venstre glæder sig over, at VVM-redegørelsen nu er klar:

"Det er en milepæl i arbejdet med at få lavet den motorvej. Næste milepæl er anlægsloven, og så skal vi have vedtaget den, så vi kan få bygget motorvej helt til Hillerød. Mit parti vil arbejde på, at få loven igennem Folketinget så hurtigt som muligt. Vi skal sørge for, at folk kan komme på arbejde og ikke holde i kø i alt for lang tid. Samtidig øger vi sikkerheden på vejen. I dag opstår der for mange farlige situationer, hvor folk holder i kø på forlængelsen, for eksempel om morgenen når medarbejderne skal ind på virksomheder som Novo Nordisk," siger han.

Billigt sluppet

830 millioner kroner er billigt sluppet for de 13 kilometer motorvej, mener Hans Andersen:

"I forhold til hvad motorveje koster rundt omkring i Danmark, får vi rigtig meget vej for pengene. Normalt koster motorvej 100 millioner kroner per kilometer, men her får vi altså meget mere for pengene. Samtidig er den samfundsmæssige gevinst meget høj for projektet. Så der er ingen tvivl for mig - vi skal finde pengene hurtigst muligt".

Publiceret 25 September 2018 14:50