Lynge Messen 2019 tegner allerede nu til at blive en succes. Messen byder på stande, aktiviteter, underholdning og lokale debatter. Foto fra Lynge Messen 2017

Lynge Messen 2019 tegner allerede nu til at blive en succes. Messen byder på stande, aktiviteter, underholdning og lokale debatter. Foto fra Lynge Messen 2017

Lynge Messen 2019: Fokus på udbygning af Lynge Bytorv

På messen - der allerede nu tegner til at blive en succes - lægges der også op til debat om transport og trafik, byudvikling og politikernes løfter

Af
Michael Braunstein

messe Lynge Messen 2019 er i støbeskeen, og som i 2017 vil der foruden stande, aktiviteter og underholdning være debatter om lokale forhold. Hensigten med debatterne er komme i dialog med beslutningstagere og lokale meningsdannere for at skabe opbakning og energi.

Blandt de emner, arrangørerne fra Lynge Erhvervsforening ønsker at sætte fokus på, er udviklingen af erhvervslivet i Lynge - og ikke mindst udbygningen af Lynge Bytorv med flere butikker.

"Vi kan sagtens se et større Lynge Bytorv for os, måske med udbygning på den anden side af Hillerødvej? Der ER interesse for at etablere sig i Lynge - eksempelvis er vi bekendt med, at der i øjeblikket er en dagligvarekæde, der gerne vil ind. Vi ønsker at holde politikerne fast på, at en udvidelse af butiksarealet i Lynge skal foregå omkring Lynge Bytorv," siger Lynge Erhvervsforening anført af formand Nils Henrik Christiansen og fortsætter:

"Butikscentret skal have en størrelse, så det kan overleve. Det kører godt nu, men der mangler måske nok det allersidste, så det kan overleve på længere sigt."

Trafik og byudvikling

Arrangørerne vil også gerne drøfte offentlig transport og trafik.

"Hvornår kommer bussen til Hillerød, og hvor tit kommer den til at køre?," lyder spørgsmålet fra erhvervsforeningen, der påpeger, at bussen til Hillerød er særdeles vigtig for mange. Foreningen understreger samtidig, at en cykelsti til Hillerød er et must.

Lynges byudvikling bliver også blandt debatemnerne på messen, ligesom der er planer om en bred politisk debat med repræsentanter for alle partier under overskriften: 'Hvilke af jeres mål/løfter har I nået? Hvad skylder I eller hvad har I planlagt at nå inden perioden udløber?'.

Arrangørerne opfordrer til, at Lynge-borgerne indsender spørgsmål, som kan tages op i debatterne. Spørgsmål kan mailes til: info@lynge-erhverv.dk.

Ligner en succes

Opbakningen til Lynge Messen 2019 - der skal finde sted 23.-24. marts i Lyngehallerne - er så god, at messen allerede nu tegner til at blive en succes: Der er blot 18 stande tilbage ud af i alt 55.

Der sælges nu stande til virksomheder i lokalområdet, som ikke er medlem af Lynge Erhvervsforening. Prisen for en stand på 3x3 meter er 2.500 kr. excl. moms. Interesserede kan gå ind på www.lyef.dk, downloade en kontrakt og læse mere.

Messestandene vil befinde sig i Lyngehal 1, mens man i Lyngehal 2 kan opleve LUI folde sig ud.

Overraskelser

Når det gælder underholdningen på messen, arbejder arrangørerne på et par store overraskelser, herunder med et kendt navn - detaljerne bliver dog først offentliggjort, når der foreligger en skiftlig aftale.

Helt sikkert er det, at der kommer et stort gospelkor, at Lauritz.com er på pletten, at Lynge Dans laver opvisninger, og at der arrangeres en udgave af Den Store Bagedyst.

Lokale kunstnere medvirker: 'Slå en Streg' og Farvegladerne udstiller og har en aktiv stand. Og man vil på messen ligeledes kunne møde spejderne, menighedsrådet, Lynge Bibliotek, Allerød Skakklub, Allerød Linedance og Stutsborg, sidstnævnte med ponyridning.

Et børnekor og lurblæsere står også på programmet, og det samme gør kabaret med Visens Venner. Endelig kan man møde Coding Pirates, hvor børn demonstrerer deres evner til at programmere.

Publiceret 27 September 2018 05:30