Svava Lykkegaard Hansen sammen med borgmester Karsten Längerich (V) og Jesper Holdflod (A), som er formand i sundhed-, velfærd- og beskæftigelsesudvalget

Svava Lykkegaard Hansen sammen med borgmester Karsten Längerich (V) og Jesper Holdflod (A), som er formand i sundhed-, velfærd- og beskæftigelsesudvalget Foto: Kimmie Hetland

Årets frivillighedspris gik til Svava: "Først påtog jeg mig en opgave, men nu er det en gave"

Det var til Frivillig Fredag, at Svava Lykkegaard Hansen modtog prisen for sin store indsats med at hjælpe flygtninge og arbejdet med foreningen Grøn Guide

Af
Kimmie Hetland

En stor indsats for at hjælpe flygtninge i kommunen og mere end tyve års grønt græsrodsarbejde i foreningen Grøn Guide. Det lå til grund for, at Svava Lykkegaard Hansen i fredags den 28. september modtog årets frivilligpris til Frivillig Fredag. Svava var blevet indstillet til prisen hele fire gange og i talen til hende, sagde Jesper Holdflod (A), som er formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, blandt andet følgende:

"Det er ord som: 'social ansvarlighed', 'imødekommenhed' og 'nysgerrighed', der går igen for dit frivillige arbejde. Du har for eksempel startet og drevet mange initiativer og aktiviteter i relation til den sociale bæredygtighed. Fra motivationen vil jeg nævne udtalelser som: 'Svava er jordens mest hjælpsomme menneske' og 'Svava er en usædvanlig aktiv person, der på mange måder er helt uselvisk - og som frivillig - arbejder for at man skal passe på mennesker og natur'. Du har lagt mange kræfter og et utal af timer i dit arbejde for andre, og du har vist værdien af fællesskab og sociale relationer som omdrejningspunkt".

Derefter takkede Jesper Holdflod (A) hende for indsatsen og ønskede hende alt godt fremover.

Fem ildsjæle

Der var i alt fem nominerede til prisen og udover Svava, var det Henrik Greve, som er formand for Allerød Fodboldklub, Per Ramsing, som startede Klub Gyldenspjæt, Lone Gram, som var indstillet af personale og beboere fra Engholm Plejecenter og Henning Mortensen fra Foreningen Røde Kors Allerød. Alle de fem nominerede blev bedt om at rejse sig op, og så modtog de en buket blomster og fik nogle ord med på vejen af Jesper Holdflod (A).

"Vi sætter uendeligt stort pris på jeres indsats, og det håber jeg ikke, at I er i tvivl om. Det bliver mere og mere tydeligt for os alle, at vores samfund i høj grad bindes sammen af frivillige kræfter. I skaber en kvalitet og en velfærd, som det ikke er realistisk, at kommunen kan levere. Og det er ikke kun et spørgsmål om penge og ressourcer. For der ligger - i mine øjne - en kvalitet i sig selv i frivillighed, og I er alle de fremmeste repræsentanter for frivilligheden i vores kommune", sagde han.

Husk at smile

Da Svava havde fået overrakt prisen, var det meget vigtigt for hende også at sige nogle ord.

"Jeg er meget rørt og glad over, at jeg har fået prisen. Men det vigtigste er ikke prisen, men at der fortsat er fokus på frivillighed og på, at vi er forskellige frivillige. I 20 år har jeg været medlem af Grøn Guides bestyrelse, og erfaring fortæller mig, at det er meget vigtigt at holde fokus på de tre bæredygtighedspunkter, som er miljøet, det sociale og det økonomiske. Alle tre er vigtige, men hvis vi skal have tingene til at fungere, så er vi nødt til at få det sociale med, for ellers kommer økonomien til at fylde det hele", sagde hun og fortsatte:

En tydeligt rørt Svava sammen med Younes Armosh (t.v.) fra Syrien, som hun mødte i et tog, og som nu er kommet i Svavas hjem igennem 6 år. Først hjalp Svava Younes ind i det danske samfund, men nu hjælper de nydanskere som Hazem Hussin (t.h.) med at blive integreret sammen.

En tydeligt rørt Svava sammen med Younes Armosh (t.v.) fra Syrien, som hun mødte i et tog, og som nu er kommet i Svavas hjem igennem 6 år. Først hjalp Svava Younes ind i det danske samfund, men nu hjælper de nydanskere som Hazem Hussin (t.h.) med at blive integreret sammen. Foto: Kimmie Hetland

"For år tilbage sagde jeg til mig selv, at det ikke kun var kommunens opgave at tage imod nye borgere, så jeg gik op og spurgte, om jeg kunne hjælpe med noget. Først påtog jeg mig en opgave, men nu er det en gave. I drømmer ikke om, hvor meget taknemmelighed, der findes på denne jord. Kender I sætningen 'har du talt med dit barn i dag'? - Har du smilet til nogen i dag? Vi lever alle kun en gang. Bliv ved med at være nysgerrig, ræk hånden frem, tro på det bedste i mennesket, så tror jeg, der måske bliver plads til os alle sammen", afsluttede hun og fik en stor klapsalve.

Publiceret 01 October 2018 10:46