Der var på åbningsdagen stort rykind i det nyetablerede motorværksted på Lillevang Skole. Pressefoto

Der var på åbningsdagen stort rykind i det nyetablerede motorværksted på Lillevang Skole. Pressefoto

Nyt værksted for motorglade elever taget i brug på Lillevang

Motorværkstedet i skolens kælder etableret i samarbejde med Allerød Ungdomsskole

uddannelse Ikke alle elever trives med de boglige fag. Og det har man gjort noget ved på Lillevang Skole. Her har man i samarbejde med Allerød Ungdomsskole etableret et helt nyt værksted for at tilgodese de elever, der har brug for noget andet end boglige input.

Værkstedet blev officielt indviet 19. september med masser af aktiviteter, konkurrencer og en ’jysk sømkonkurrence’ til glæde for både elever og lærere.

Værkstedet ligger i kælderen i en af de gamle skolebygninger og bugner af gamle motorer fra bl.a. plæneklippere og knallerter, som eleverne kan skille ad, hamre på og samle igen.

Håndværk i højsædet

Allerød Ungdomsskole har haft valgfags-samarbejde med Lillevang Skole igennem de sidste tre år og står i år i spidsen for undervisning i fagene ’App-udvikling’, ’Teen Quest’ (personlig udvikling) og ’Motorlære’.

Her får man olie på fingrene og ikke blot teori - til glæde for en stor flok – især drenge.

Alex Lind-Hansen, ungdomsskoleleder

I ungdomsskolen er man glad for at kunne levere anderledes undervisning, der kan være med til at supplere undervisningen i hverdagen, men også tilfredsstille de elever, der efterspørger noget andet end, hvad den traditionelle folkeskole tilbyder.

"Med det nye værksted kan vi i samarbejde skabe et alternativt læringsmiljø, hvor der er højt til loftet og hvor håndværk er i højsædet. Her får man olie på fingrene og ikke blot teori - til glæde for en stor flok – især drenge," fortæller ungdomsskoleleder Alex Lind-Hansen i en pressemeddelelse.

Bedre forhold

De sidste par år har valgfaget 'Motorlære' foregået på Engholmskolen i nogle trange lokaler, hvor der ikke var plads til de store udfoldelser eller projekter. Det er der nu lavet om på.

Værkstedet står udover valgfagstimerne til rådighed for de lærere, der ønsker at understøtte deres almindelige undervisning med anderledes aktiviteter.

"Mulighederne er mange. For eksempel kan man komme ned og lave lamper, smykker, kageopsatser, lære om værktøj eller måle motorstøj,", fortæller Kristian Petersen, der er underviser på valgfaget ’Motorlære' og står bag den praktiske etablering af værkstedet.

jesl

Publiceret 02 October 2018 07:00