Foto fra kulturugen Allerød på X og Tværs, hvor Allerød Byråd havde en 'Fremtidens Allerød'-stand. Foto: Allerød Kommune

Foto fra kulturugen Allerød på X og Tværs, hvor Allerød Byråd havde en 'Fremtidens Allerød'-stand. Foto: Allerød Kommune

Opfordring til borgerne: Kom og vær med til at forme fremtidens Allerød

På workshoppen 'Åben Dialog' 10. oktober præsenteres oplæg til vision for Allerød Kommune

workshop 10. oktober inviterer Allerød Byråd kommunens borgere til at deltage i workshoppen 'Åben Dialog'. Baggrunden er, at kommunen siden foråret - sammen med borgere, foreninger og erhvervsliv - har været i gang med at udarbejde en ny vision for Allerød Kommune, under overskriften 'Fremtidens Allerød'.

På workshoppen præsenteres oplægget til visionen, og borgerne får en sidste mulighed for at komme med tanker og idéer, der kunne komme med.

"Oplæg trykprøves"

"Nu har vi et oplæg til en vision for 'Fremtidens Allerød', som er skabt gennem samtaler med alle parter. Det oplæg vil vi gerne trykprøve ved en åben workshop, så vi sammen kan forme den udvikling, vi ønsker at se i Allerød de næste 20 år," siger borgmester Karsten Längerich og fortsætter:

"Hvordan skal eksempelvis din teenagedrengs Allerød være, når han bliver voksen og bosætter sig i hjembyen? Jeg synes, det er en vigtig sag at få mange tanker med i denne her proces. Derfor opfordrer jeg alle til at deltage."

"For i Allerød har vi et godt fællesskab, og med visionen ønsker byrådet at styrke fællesskabet. Visionen skaber kun værdi, hvis den kan være et pejlemærke for alle borgere, civilsamfund og erhvervsliv og kommunen," siger borgmesteren.

Ved workshoppens start informerer borgmesteren om byrådets tanker for 'Fremtidens Allerød', og herefter vil der være mulighed for at debattere og udfordre visionen. Det endelig visionsoplæg forbedres på baggrund af workshoppen og en række andre arrangementer, der løber af stablen i oktober.

mik.

    Tilmelding og deltagelse

Alle borgere i Allerød kommune er velkomne og bedes tilmelde sig workshoppen ved at skrive en e-mail med deltagerens navn til emip@alleroed.dk senest 8. oktober 2018.

    Dato, tid og sted

Den 10. oktober 2018 kl. 17-19, Allerød Rådhus, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød.

    Fakta om visionsprocessen

Formålet med visionen er at skabe en fælles langsigtet politisk retning for kommunen, og indtil nu er Allerøds borgere blevet inddraget gennem flere forskellige initiativer.

På sociale medier inviteres alle borgere til at bidrage med billeder under hashtagget #detvielskervedallerød samt at deltage i debatten på 'Fremtidens Allerøds' Facebook-gruppe.

Der er oprettet et borgerpanel, som har besvaret et spørgeskema om kommunen og visionen, og kommunens byrådspolitikere har haft en 'Fremtidens Allerød'-stand ved forskellige arrangementer under kulturugen i Allerød, hvor de har mødt borgerne for at have dialoger om visionen. Derudover har der været afholdt workshops og møder med erhvervsliv og foreninger.

Mange borgere har allerede givet et bidrag til, hvad de sætter pris på ved Allerød, og hvad de synes, der skal være mere af eller bedre i fremtiden.

Kilde: Allerød Kommune

Publiceret 02 October 2018 12:17