Udsnit af Den Grønne Karavanes logo.

Udsnit af Den Grønne Karavanes logo.

190 elever og en grøn karavane

Alle 4. og 5. klasser på Lillevang Skole Skovvang skal arbejde med miljø i tre dage

miljø Alle 190 elever i 4. og 5. klasse på Lillevang Skole Skovvang skal arbejde med miljø i dagene fra 9.-11. oktober. Her kommer Den Grønne Karavane nemlig på besøg, og det betyder, at den almindelige skoledag bliver helt forandret, og at der vil være aktiviteter som værksteder, debat og økoleg.

Følgende aktiviteter bliver gennemført:

'Lav klimavenlig økomad - tjek på klima og økologi i køkkenet'. 'Miljøjagten og Miljødetektiven - 11 poster afslører om din skole er grøn eller gris?'. 'Sæt farve på miljøet - mal et fælles billede med naturmaling.' 'Stil skarpt på skolens miljø - tag foto og video og lav en fortælling på nettet.' 'En på kassen - lav fuglekasser til skolen.' 'Plant et godt miljø - få fingre i mulden og gør skolen grøn.'

Der vil desuden være disse aktiviteter:

'Vandets vej - sjove vandforsøg og viden om vandforbrug og vandets kredsløb.' 'Få ny energi - lær at styre energien med sol og vind.' 'Upcycling - Giv gamle ting nyt liv.' 'Miljøavis - Vær journalist for et par timer og lav en netavis.'

Besøget afrundes med en miljødebat torsdag eftermiddag, hvor elever, skolelederen og borgmester Karsten Längerich debatterer skolens miljø i fremtiden.

Karavanens sidste indslag er en kort økoleg, nemlig en affaldssortering på tid mellem børn og voksne, hvor borgmesteren deltager.

Læs mere: www.dengroennekaravane.dk

mik.

Publiceret 03 October 2018 16:30