På fredag den 12. oktober er det Skolernes Motionsdag. Men hos ATP/Allerød skal medarbejderne også ud at røre sig.

På fredag den 12. oktober er det Skolernes Motionsdag. Men hos ATP/Allerød skal medarbejderne også ud at røre sig. Arkivfoto.

Skolernes Motionsdag er også Kantinernes Motionsdag

For medarbejdere hos ATP/Allerød skal frokosten på fredag indtages under en gåtur

Af
Kimmie Hetland

Fredag før efterårsferien er traditionen tro skolernes årlige motionsdag. Men hos ATP/Allerød på Sortemosevej tager de også del i motionen, fordi ATP's arbejdspladser deltager i Kantinernes Motionsdag.

"ATP har gennem rigtig mange år arbejdet aktivt med sundhed og motion på arbejdspladsen og som et led i en større kampagne om motion på arbejdet, tager alle medarbejdere derfor en gående frokost med goodie bags i lokalområdet her på fredag", siger Thomas Duus Monefeldt, som er arbejdsmiljøleder hos ATP.

De små bevægelser tæller

Hos ATP/Allerød er der også tilknyttet en fast fysioterapeut, som kan rådgive og vejlede de ansatte om, hvordan de indretter sig bedst muligt med deres kontorstol og bord.

Men selvom virksomheden prioriterer motion på arbejdspladsen forventes det, ifølge Thomas Duus Monefeldt, ikke at man skal løbe maraton.

"Det handler om, at tænke de små bevægelser ind for at give lidt variation. Det kunne for eksempel være at tage en omvej på hen for at hente en kop kaffe, tage trapperne i stedet for en elevator og lige hæve skrivebordet en gang i mellem for at stå op", siger han.

Publiceret 10 October 2018 12:20