Gode og inspirerende læringsmiljø gør indlæringen men også trivslen bedre hos børn. Modelfoto: Mostphotos

Gode og inspirerende læringsmiljø gør indlæringen men også trivslen bedre hos børn. Modelfoto: Mostphotos contrastwerkstatt

15 millioner kroner til børnene: Der skal skabes bedre læringsmiljøer i Allerød

Med vedtagelsen af budgettet, er der blevet frigivet godt 15 millioner kroner til udvikling af læringsmiljøerne på både skoler, daginstitutioner og klubber

Af
Helene Holm Stolle

Da byrådet tirsdag aften vedtog budgettet, blev der samtidig frigivet 14,9 millioner kroner til modernisering og videreudvikling af læringsmiljøerne på kommunens skoler, daginstitutioner og klubber.

De godt 15 millioner kroner kommer oven i den løbende indsats, som kommunen bruger årligt på at forbedre de fysiske rammer - bedre ventilation, belysning og vedligeholdelse af bygningerne. Men et godt indeklima og velholdte bygninger sikre ikke alene indlæringen, og derfor glæder lokalpolitikerne - og især formanden for Børne- og Skoleudvalget - sig over, at der nu kan gøre mere ved læringsmiljøerne.

”Det er ingen hemmelighed, at børn og unge i Allerød klarer sig rigtig godt – både når vi taler faglighed og trivsel. Men hvis vi ønsker at bevare førertrøjen, bliver vi nødt til at investere i gode læringsmiljøer”, siger Nikolaj Rachdi Bührmann (F) i en pressemeddelese fra kommunen.

Han forklarer, at når de gode læringsmiljøer prioriteres, så giver det 'bedre muligheder for at understøtte børnenes læring, udvikling og trivsel'.

Fysiske rammer og indeklima

Selvom der altså satses på udvikling af gode og inspirerende læringsmiljøer til Allerøds børn, så vil der fortsat være fokus på den fysiske udvikling af skoleområdet. Som tidligere fortalt på allerødnyt.dk er der nemlig afsat 100 millioner kroner i de kommende otte år til at investere i modernisering af bygninger og faciliteter, som understætter læring, udvikling og trivsel, ligesom der på dagtilbudsområdet er afsat 50 millioner kroner til samme formål.

”Gode fysiske rammer på skoler og daginstitutioner og et godt indeklima har stor betydning for børnenes udvikling og trivsel. På skolerne har det betydning for elevernes evne til at koncentrere sig i timerne. Men vedligeholdelse skaber ikke kun et godt indeklima og flottere bygninger. Det er også det mest økonomisk bæredygtige på lang sigt. Derfor glæder det mig, at byrådet med det netop vedtagne budget har afsat flere midler til at forbedre rammerne i de kommende år", lyder det fra Miki Dam Larsen (A), der er formand for Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Publiceret 12 October 2018 09:20