Vær med til at samle ind til Røde Kors søndag 7. oktober. Arkivfoto

I Allerød fik de frivillige indsamlere for Røde Kors godt og vel 70.000 kroner i indsamlingsbøsserne. Modelfoto

Så meget gav Allerød til Røde Kors

Godt og vel 70.000 kroner blev der lagt i indsamlingsbøsserne i Allerød ved søndagens landsindsamling til Røde Kors

Af
Helene Holm Stolle

Det ringede måske også på din dør i søndags, hvor der var landsindsamling til Røde Kors. I hvert fald var der frivillige på gaderne i Allerød med indsamlingsbøsserne i hånden.

De fik i alt samlet godt og vel 70.000 kroner ind, og selvom det ifølge lokalafdelingen ikke er lige så mange penge som sidste år, så er resultatet ganske fint målt på antallet af indsamlere.

"Vi havde base i Lynge præstegård og i Mungo Park, som velvilligt havde stillet lokale og personale til rådighed", fortæller Jytte Meldgaard, der er indsamlingsleder i Allerød Røde Kors.

Ved landsindsamlingen handler det ikke udelukkende for Røde Kors om at samle penge ind til et godt formål, for det er også vigtigt at tage sig godt af de frivillige, der vælger at bruge tre timer af deres søndag på indsamlingen. Det sørgede 12 frivillige i Røde Kors for.

"Der skal lyde en stor tak til de frivillige, der var i gang hele dagen og frik indsamlerne godt afsted og talt bøsserne op, når de kom hjem igen. Og der skal også lyde en stor tak til REMA1000, der havde sponseret vand og frugt til indsamlerne", fortæller Jytte Meldgaard, der glæder sig over tilbagemeldingerne fra de frivillige indsamlere, der mødte stor velvilje til at kaste lidt i indsamlingsbøsserne.

På landsplan blev der samlet godt 16 millioner kroner ind i løbet af søndagen. Et beløb, der sikkert vil stige de kommende dage, når alt er blevet talt op.

Publiceret 12 October 2018 07:11