"Vi bruger virksomhedskonsulenter allerede i første møde med borgeren, så fokus er på beskæftigelse fra starten," siger borgmester Karsten Längerich om Allerøds lave antal kontanthjælpsmodtagere.

Antal borgere på kontanthjælp: Fald på 56 procent i Allerød

Allerød Kommune ligger langt under landsgennemsnittet, viser nye tal

kontanthjælp Allerød har i mange år har haft landets laveste ledighed med en ledighedsprocent på omkring 2, og nu viser nye tal, at Allerød ligger langt under landsgennemsnittet, når det gælder antallet af borgere på kontanthjælp: I perioden april 2016 til juni 2018 er der sket en reduktion på ca. 56 procent.

På landsplan er antallet af personer i kontanthjælpssystemet faldet med 18 procent fra april 2016 til juni 2018.

Allerøds måde

Allerøds borgmester, Karsten Längerich, ser flere forklaringer på tallene:

"Når vi udelader, at kommunerne generelt landet over profiterer af de gode konjunkturer, er det i høj grad Allerød Kommunes måde at fremme beskæftigelse for alle borgere på, som gør en forskel," udtaler Karsten Längerich i en pressemeddelelse fra kommunen.

Han fortsætter:

"I Allerød har vi en systematisk tilgang til at få afklaring på, hvordan vi bedst får vores borgere ud af kontanthjælpssystemet. Vi bruger for eksempel virksomhedskonsulenter allerede i første møde med borgeren, så fokus er på beskæftigelse fra starten."

'Flere skal med'

Allerød Kommune har desuden deltaget i det landsdækkende projekt 'Flere skal med', som beskæftiger sig med hurtig afklaring og afprøvning i job på få timer ugentligt.

Projektet har vist gode resultater i forhold til at få borgeren på arbejdsmarkedet på trods af fysiske og psykiske udfordringer - eksempelvis i fleksjob. Projektet afslutter i ultimo 2019.

Formanden for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen, er enig i, at kommunens redskaber for at fremme beskæftigelse hos borgerne er en vigtig faktor i de gode resultater. Han tilføjer:

"Vi har også nogle gode lokale virksomheder, som vi har et tæt samarbejde med. Når de efterspørger arbejdskraft og samtidig ønsker at tage et socialt ansvar i det fællesskab, der hedder Allerød, så har vi et rigtig godt udgangspunkt for at få alle med."

mik.

Udviklingen i antallet af kontanthælpsmodtagere i Allerød. Kilde: Jobindsats.dk

Udviklingen i antallet af kontanthælpsmodtagere i Allerød. Kilde: Jobindsats.dk

Publiceret 15 October 2018 11:39