'At tage på udveksling i et år er det bedste, jeg har gjort for mig selv personligt,' skriver Luna fra Lynge. Privatfoto

'At tage på udveksling i et år er det bedste, jeg har gjort for mig selv personligt,' skriver Luna fra Lynge. Privatfoto

Luna er tilbage i Lynge efter et år i USA: Det bedste jeg har gjort

Mange oplevelser på udvekslingsophold via Allerød Rotary Klub

udveksling Luna fra Lynge har i et år været på udvekslingsophold i USA via Allerød Rotary Klub. Hun er nu hjemme igen og har sendt denne beskrivelse af sit ophold til Allerød Nyt:

At tage på udveksling i et år er det bedste, jeg har gjort for mig selv personligt. Det er svært præcist at sætte ord på, hvor meget denne oplevelse har betydet for mig, for der sker så mange ting på kort tid, og samtidig går tiden også vildt hurtigt.

Der er mange, som måske tror, at USA vil være kedeligt at være på udveksling i, fordi der er så mange udvekslingsstudenter. Mange danskere rejser også dertil i ferier. Jeg synes det modsatte, fordi der er så mange muligheder derovre. Det jo et kæmpe land, og oftest er man på udveksling et sted i USA, som man ikke ville besøge som turist. Man oplever dagligdagen og lærer en masse forskellige amerikanere at kende.

Jeg rejste med Rotary ungdomsudveksling, og det har jeg været rigtig glad for. De første uger i Lakewood, NY., var helt fantastiske for mig. Jeg blev introduceret til så mange nye ting og fik masser af nye indtryk. Fra start tog min første familie godt imod mig. Vi var ude og se de lokale seværdigheder. Jeg var også hurtigt i gang med at spille volleyball i min high school. Jeg har følt mig så tryg og hjemme der, derfor har Lakewood en meget speciel plads i mit hjerte.

I alt har jeg boet hos fire værtsfamilier, som jeg var meget glad for. Jeg har bl.a. besøgt Canada, Arizona, Washington og New York City med mine forskellige familier, og jeg har også oplevet mange spændende ting i min hverdag.

Jeg var 'senior' i min high school (sidste års studerende), så jeg fik også lov at opleve prom (storslået afslutningsfest med pigerne i lange kjoler og drengene i jakke og slips) og masser af festligheder i den forbindelse.

Mit Rotary distrikt og min lokale Rotary klub i USA var også rigtig gode til at arrangere masser af weekender, hvor jeg mødtes med andre udvekslingsstudenter fra hele verden.

At være væk i et år fra alt det, du kender, betyder også, at man hurtigt kommer til at føle sig som en del af den kultur, man er i. Man må forlade familie og venner og starte forfra et nyt sted. Nogle gange har jeg nærmest glemt, at jeg er dansker, fordi jeg opbyggede en hverdag med skole, venner og familier i Lakewood. En stor tak til Allerød Rotary Klub, der gav mig denne mulighed.

mik.

Publiceret 18 October 2018 05:30