'Stafet for livet' er en bevægende stafet at deltage i - fordi alle deltagere står sammen i kampen mod kræft. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

'Stafet for livet' er en bevægende stafet at deltage i - fordi alle deltagere står sammen i kampen mod kræft. Arkivfoto: Jan F. Stephan.

'Stafet for livet' har brug for flere frivillige

Det 24-timer lange stafetløb, 'Stafet for livet' gør en forskel for de, der har kræft tæt inde på livet - der er infomøde den 30. oktober

Af
Henriette Lind Kelstrup & Helene Holm Stolle

I august måned løb Stafet For Livet af stablen i Allerød, og selvom det kun er ganske få måneder siden, er de frivillige med formand Kasper Ljung Pedersen i spidsen, allerede i gang med at planlægge næste års stafet - og der er brug for, at nye frivillige kommer til. Derfor inviterer de til informationsmøde tirsdag den 30. oktober klokken 19 til 21 på Skovvang Stadion.

Men hvilken forskel gør et løb som Stafet for Livet egentlig? Det har vi spurgt Gitte Serup om. Hun er fighter (hvilket betyder, at han man har eller har haft kræft, red.) og ambassadør ved stafetten, og i august var det hende, der holdt åbningstalen på netop Skovvang Stadion.

Håbet blev Gittes følgesvend

”Stafet For Livet er et arrangement, der sætter fokus på kræft, men hvor vi samtidig fejrer livet, giver håb og styrke til både de, der er ramt af kræft, og de der savner og mindes. Og sammen, forbundet med hinanden har vi en kæmpe styrke", lyder det Gitte Serup, der selv har haft kræften helt tæt inde på livet.

”Jeg fik i år 2000, da jeg var 30 år og midt i livet og med to små drenge på 2 og 4 år, brystkræft. Jeg fik over de næste seks år tilbagefald to gange. Jeg har fået vanvittige mængder af kemo og stråler. Jeg har kilometer vis af ar efter nogle store operationer med omrokering af muskler og væv, fjernelse af kraveben, ribben og brystben", fortæller hun og fortsætter:

Gitte Serup blev selv ramt af brystkræft som 30-årig. Siden 2006 har hun på mirakuløs vis været kræftfri. I år holdt hun åbningstalen ved 'Stafet for livet' på Skovvang Stadion, og hun er frivillig igen til næste års stafet. Foto: Cancer.dk

Gitte Serup blev selv ramt af brystkræft som 30-årig. Siden 2006 har hun på mirakuløs vis været kræftfri. I år holdt hun åbningstalen ved 'Stafet for livet' på Skovvang Stadion, og hun er frivillig igen til næste års stafet. Foto: Cancer.dk

"Siden 2006 jeg på mirakuløs vis været kræftfri. Alting har sin pris, jeg har som mange andre senfølger, og er fortsat under kontrol på hospitalet. Ind imellem siger jeg: 'Det var jo ikke så skemt', men jo, det var det. Og det er stadig lagret i min krop og i mine sanser som lugte, lyde, glimt, sætninger og følelser på godt og ondt. Det vil altid være en del af mig", lyder det fra Gitte Serup, der nu her efter ofte spørger sig selv, hvordan hun kunne holde det ud?

"Det var jo ikke kun mig, der fik kræft. Det var godt nok mig, der havde sygdommen, men mine omgivelser blev også ramt. Vi blev ramt på hver vores måde. På en eller anden måde fik jeg et liv i kræftlivet. Der kom en hverdag og jeg havde forskellige strategier jeg brugte i forskellige situationer. Jeg fandt min egen vej, i en jungle af gode og dyre råd. Vigtigst er det at finde sin egen vej, mærke efter hvad der er godt for krop og sind og huske at gøre meget af det, der gør godt. I mødet med sygdommen og livets skrøbelighed blev håbet min følgesvend", fortæller Gitte Serup ærligt og fortsætter:

"Når det så allerværst ud, når jeg virkelig følte mig sat til tælling, fandt jeg alligevel håbet, midt i det håbløse. Håbet blev som et lys, der kunne bane vejen ud af håbløsheden. Jeg tror ikke jeg skulle blive syg for at være glad for livet, for det har jeg altid været, menjeg oplever mit liv som meget rigt og meningsfyldt med de indsigter, kræften har givet mig".

Vær med i kampen

Der er informationsmøde for alle, som har lyst til at høre om, hvad det vil sige at være frivillig i Stafet for Livet tirsdag den 30 oktober klokken 19 til 21 på Skovvang Stadion. Du er velkommen til blot at møde op, men tilmeld dig gerne til Henriette Lind Kelstrup på helk@cancer.dk.

"Vi har kaffe og kage klar, når du kommer. Vi håber naturligvis at se mange til mødet da vi skal være en hel del frivillige i planlægningsarbejdet, for at vi kan få en endnu bedre stafet i Allerød i 2019 end i år", lyder det fra de lokale frivillige.

Kan du ikke komme til infomødet, men gerne vil høre mere, så tag kontakt til Henriette Lind Kelstrup på helk@cancer.dk

Stafet for livet

    Stafet for livet Allerød er én af nu i alt 74 stafetter i Danmark.

    Hvert år samles flere end 75.000 deltagere i kampen mod kræft.

    Stafetten er et aktivt fællesskab, der strækker sig over 24 timer for at symbolisere en kræftpatients kamp mod sygdommen, både i de lyse og de mørke timer. Formålet er at give støtte og håb til mennesker der rammes af kræft.

kilde: Cancer.dk

Publiceret 19 October 2018 17:35