Sabika på 8 år bor i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh. Foto: Dansk Flygtningehjælp

Sabika på 8 år bor i verdens største flygtningelejr i Cox's Bazar i Bangladesh. Foto: Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp mangler indsamlere i Allerød

Der arbejdes på højtryk for at skaffe indsamlere nok inden landsindsamlingen 4. november

indsamling Koordinator for Dansk Flygtningehjælps landsindsamling i Allerød Kommune, Dorte Hansen, arbejder på højtryk på at skaffe indsamlere nok til indsamlingen, der finder sted søndag 4. november.

Dorte Hansen har i månedsvis kæmpet for at mobilisere indsamlere, som vil bruge tre timer på gaden for Dansk Flygtningehjælp.

"Vi har stadig 30 ubesatte ruter i Allerød kommune, der mangler indsamlere i Blovstrød og Lynge. Hvis vi får dem besat, kan vi få det maksimale ud af vores landsindsamling og dermed hjælpe flest muligt mennesker på flugt i verdens brændpunkter," siger Dorte Hansen og fortsætter:

"Dansk Flygtningehjælp går dør til dør over hele landet, og hver indsamler samler i gennemsnit cirka 1.000 kr. ind. For dem kan vi sikre rent drikkevand til 150 mennesker i verdens største flygtningelejr, køkkengrej til 10 familier og skoleundervisning til 30 syriske børn, der ikke har mulighed for at gå i skole længere."

"Vi ved fra tidligere år, at rigtig mange Allerød-borgere gerne vil gøre en forskel. Den bedste måde at hjælpe på er ved at gå på gaden for os 4. november. Vi sørger for det praktiske, du skal blot tilmelde dig og møde op," siger Dorte Hansen.

Pengene fra årets landsindsamling bliver brugt til Dansk Flygtningehjælps arbejde i verdens brændpunkter. I år går de blandt andet til at hjælpe det forfulgte mindretal rohingyaerne i verdens største flygtningelejr i Bangladesh og syriske flygtninge i og omkring Syrien.

Man kan melde sig som indsamler for Dansk Flygtningehjælp på tlf.: 3373 5111 eller på: www.flygtning.dk/li

mik.

Publiceret 21 October 2018 13:45