"Jeg er chokeret over, hvor hårdt de går efter kulturen. Personligt kan jeg ikke se noget formål med fremover at deltage i møderne om fremtidens Allerød," siger formanden for Allerød Musikskoles bestyrelse, Maria Lubanski.

Musikskole-formand: "Jeg er dybt rystet og chokeret"

"Jeg forstår ikke, hvorfor man går så hårdt efter kulturen," siger formanden for Allerød Musikskoles bestyrelse, Maria Lubanski

Af
Michael Braunstein

nedrivning "Jeg er dybt rystet over resultatet - for børnenes, kulturens og kulturhistoriens skyld."

Sådan siger formanden for Allerød Musikskoles bestyrelse, Maria Lubanski, i en kommentar til, at partierne bag budgetforliget fastholder nedrivningen af Fru Lunds Villa på musikskolens område.

Villaen huser i dag musikskolens Billedskole, som forligspartierne vil flytte ind i musikskolens lokaler.

"Jeg kan blot konstatere, at kommunen åbenbart ønsker en ekstra udgift på ca. 1,083 mio. kr. for at skaffe sig af med sin historie og kreativitet. Derudover skal der ca. bruges 500.000 kr på at genhuse Billedskolen," siger Maria Lubanski og fortsætter:

"Jeg tror, Allerøds vision er at efterligne bygningsmassen i Ballerup. Personligt kan jeg ikke se noget formål med fremover at deltage i møderne om fremtidens Allerød, når man ikke engang kan passe på sin fortid, nutid og demokratiet."

Musikskole-formanden forstår ikke, hvorfor forligspartierne tilsyneladende ikke har interesseret sig for de tal og beregninger, Raadvad og musikskolebestyrelsen har lagt frem.

"Man når igen frem til forvaltningens gamle udregning. Et beløb, der nogenlunde er 10 gange det beløb, som Raadvad og Musikskolen er kommet frem til," konstaterer Maria Lubanski og fortsætter:

"Vores og Raadvads tal viser jo, at det bliver dyrere at rive Fru Lunds Villa ned end at bevare den."

"Når vi skal have Billedskolen ind i musikskolens øvrige lokaler, får det konsekvenser for de andre aktiviteter, vi har i dag. Vi må smide noget andet ud. Det var netop et af formålene med moderniseringen af musikskolen, at Billedskolen kunne være i Fru Lunds Villa."

"Allerød Musikskole er Danmarks største musikskole i forhold til indbyggertallet. Antallet af elever går op og ned, men det betyder jo normalt ikke, at man så river noget af skolen ned, hvis elevtallet falder. I næste uge kan det stige igen, og pt. har vi en venteliste bl.a. til Billedskolen."

"Vi har ca. 3000 brugere på ugebasis og er altså kommunens største pædagogiske institution, endda i et kulturhistorisk vigtigt miljø."

"Jeg er misundelig på de kommuner, som er dygtige til at favne historien. Det er hovedårsagen til at København lige er blevet kåret som en af verdens bedste byer at besøge. Sønderborg, Svendborg og Køge er andre fine eksempler," siger Maria Lubanski.

Hun tilføjer, at hun håber, at Allerød "en dag oplever en forvaltning og et byråd der indser disse værdier, fremfor en hurtig merudgift blot for at stå fast på sin beslutning."

Publiceret 01 November 2018 16:52