"På stedet bliver der et grønt område omkring Tonnasalen - helt som det i øvrigt blev besluttet, da Tonnasalen blev opført," sagde borgmester Karsten Längerich på bydelsmødet i Lillerød om Fru Lunds Villa. Foto: Michael Braunstein

Längerich om Fru Lunds Villa: "Vi vil hellere spare på mursten end på varme hænder"

"Musikskolens elevtal er faldet, og kommunen er økonomisk udfordret," sagde borgmesteren på bydelsmøde

Af
Michael Braunstein

nedrivning "For at undgå at spare på varme hænder, har vi valgt at spare på mursten."

Sådan sagde borgmester Karsten Längerich, da han på bydelsmødet i Lillerød 6. november blev spurgt om Fru Lunds Villa. Ejendommen ligger på Allerød Musikskoles område, og partierne bag budgetforliget har besluttet, at villaen skal rives ned.

Ejendommen bruges i dag af musikskolens Billedskole, som skal flyttes ind i musikskolens lokaler.

"Musikskolens elevtal er faldet, og kommunen er økonomisk udfordret. I den situation har vi valgt at spare på mursten og nedrive en bygning, hvor 32 børn får to timers undervisning," sagde borgmesteren og fortsatte:

"Den årlige drift er på 80.000 kr., og dertil kommer vedligeholdelse de kommende år. Den kommunale forvaltning vurderer, at det vil koste 100.000-200.000 kr. om året at bruge og vedligeholde villaen. Det koster en halv million kroner at rive den ned."

"Forligspartierne står fast på nedrivningen. På stedet bliver der et grønt område omkring Tonnasalen - helt som det i øvrigt blev besluttet, da Tonnasalen blev opført."

En borger bemærkede, at "det er jo Allerøds historie", og Karsten Längerich svarede:

"Det er ikke dér, jeg ser Allerøds historie. Vi må prioritere, og vi vil hellere have varme hænder end mursten."

Publiceret 07 November 2018 17:15