Donald og Christoffer med diplom og medalje. Privatfoto

Donald og Christoffer med diplom og medalje. Privatfoto

Nu vil de gennemføre Big Four som Team Christoffer

Allerød-borgeren Donald La Verne Smith er blevet optaget i Big Four Hall of Fame

Af
Michael Braunstein

big four Allerød-borgeren Donald La Verne Smith er blevet optaget i Big Four Hall of Fame. Det skete ved en ceremoni 30. oktober i Bella Sky, arrangeret af Ironman og Sparta Atletikklub, hvor i alt 194 atleter blev optaget.

Man bliver optaget i Big Four Hall of Fame, hvis man gennemfører KMD Ironman 70.3 Elsinore, Telenor Copenhagen Marathon, KMD Ironman Copenhagen og Copenhagen Half Marathon inden for samme kalenderår.

Nye mål for Team Christoffer

Donald har tidligere lavet store præstationer sammen med sin søn, Christoffer, under navnet Team Christoffer.

Og nye mål og drømme er nu opstillet for 2019, nemlig at gennemføre Big Four som netop Team Christoffer, hvor Christoffer altså er med i alle fire løb.

"Jeg ved jeg gør det rigtige, når Christoffer på vejen hjem fra events har svært ved at holde tårerne tilbage af glæde. Christoffer er altid - som i ALTID - klar til træning og er en fantastisk motivator, han har en unik evne til at forstå, hvornår der kan skubbes på med et "Kom så, Donald, jeg ved du kan", og hvornår det er bedst at tie stille," siger Donald La Verne Smith.

Udover egne Big Four-drømme for 2019 - og derefter Kona Ironman på Hawaii i 2020 - drømmer Team Christoffer om at motivere og hjælpe andre handikappede og atleter til at lave triathlons, startende i det små.

Særlig baggrund

Christoffer er handicappet og sidder til dagligt i kørestol. Han blev født tre måneder for tidligt i 1984. Han er opvokset i sin familie, men har hele livet gået i specialinstitutioner. I 2012 flyttede han i egen bolig i et bofællesskab for handicappede.

Donald er tømrer. I foråret 2003 blev Donald syg. Han fik konstateret testikelkræft. I slutningen af hans kemo-behandling fik han en blodprop i hjernestammen og sad også lige pludselig i kørestol. Et langt genoptræningsforløb fulgte, og Donald var fokuseret på, at han skulle op af kørestolen, så han kunne komme omkring med Christoffer.

Publiceret 07 November 2018 05:15