Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

Et julemarked der er blevet en institution

Rampelyset er ved at gøre klar til en ny udgave af værestedets årlige marked på Kirkehavegård

Af
Michael Braunstein

julemarked Når Rampelyset lørdag 24. november holder en ny udgave af værestedets julemarked på Kirkehavegård, er der tale om ikke så lidt mere end 'bare' et marked: Rampelysets årlige arrangement har fundet sted gennem 25 år og er blevet en lokal institution.

På Rampelysets julemarked kan man nemlig foruden de efterhånden berømte og hjemmelavede asier, rødbeder, græskar, syltetøj og småkager også finde masser af - lige så hjemmelavet - julepynt, nisser og flotte juledekorationer. Og så kan der traditionen tro købes gløgg, æbleskiver, kaffe, øl og vand.

Netop nu er Værestedets brugere igang med de sidste forberedelser til julemarkedet, der finder sted fra kl. 10.00-16.00.

Mødes to gange om ugen

Rampelyset startede som et værested for førtidspensionister og efterlønsmodtagere, og selvom nogle af førtidspensionisterne nu er blevet pensionister, kommer de stadig, når der er aktiviteter og arrangementer.

"Vi er 36 nu, hvoraf 20-25 er aktive - vi har været oppe på 60. To gange om ugen mødes vi på Kirkehavegård til morgenkaffe, et spil billard, kort eller andre spil, så vi får trænet hjernen. Vi har også en række andre arrangementer, blandt andet mad-aftener og foredrag," siger formand Laila Sørensen, der snart har indtaget formandsposten i 20 år.

Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

"Det er glæde at komme i Rampelyset hver eneste gang. Folk er i godt humør, vi hygger os, og der opbygges sociale relationer."

"Vi laver selv alt dét, vi sælger på julemarkedet, og pengene går til en god udflugt," siger Laila Sørensen.

"Betyder meget"

"Hverdagen bliver lidt sjovere, når man kommer her, især man er alene," siger en af brugerne, da Allerød Nyt er på besøg midt i travlheden op til julemarkedet.

"Ja, det er altid hyggeligt at komme her og få en kop kaffe og en snak og være sammen med andre," siger en anden.

En tredie beretter, at han fik flere blodpropper for seks-syv år siden, med skader til følge.

"Da jeg kom her første gang, kunne jeg ikke sige et ord, men nu går det fint med at tale. Det skyldes ikke udelukkende, at jeg kommer her i Rampelyset, men det har hjulpet meget. Det betyder meget at være sammen med andre," siger han.

Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

Publiceret 11 November 2018 06:16