Kratbjergskolen, Engholm, vil bruge legatpenge på bålredskaber. Temafoto

Kratbjergskolen, Engholm, vil bruge legatpenge på bålredskaber. Temafoto

Kratbjergskolen får legat: Nu skal der tændes bål

Kratbjergskolen afd. Engholm får 3.000 kroner fra Mejeriernes Skolemælksordning - penge, der skal bruges til bålredskaber

Af
Viktor Christoffersen

legat Kratbjergskolen afd. Engholm, har modtaget 3.000 kr. af Mejeriernes Skolemælksordning. Skolemælkslegatet modtog over 600 ansøgninger fra forskellige skoler i landet. Legatet på 3.000 kr. bliver uddelt to gange om året, og bliver brugt på alt, lige fra ture til forbedringer af legepladser, men ikke hos Kratbjergskolen. Her skal pengene bruges på bålredskaber, som klasserne kan bruge på de nærliggende bålpladser.

Lederen af Mejeriernes Skolemælksordning, Jan Hermansen, fortæller:

"Med Skolemælkslegatet kan vi bidrage til at skolebørn og deres lærere får nogle rigtig gode oplevelser, der støtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne."

"Vi støtter meget bredt, så der er god mulighed for at få støtte til projekter og arrangementer, som ellers ikke var blevet til noget. Det er en stor fornøjelse at mærke, at klasserne er så glade for at få en økonomisk håndsrækning, som gør en positiv forskel i hverdagen for trivsel og sammenhold."

Kamilla Mandrup, der er Kratbjergskolens koordinator på projektet, siger:

"Lærerne og eleverne savnede at komme ud i naturen, og det vil de så få mulighed med de nye bålredskaber. I stedet for at tage på tur, kan man tage ud i skoven en dag og lave mad og dyrke sine sociale kompetencer. De ældre elever fra 7. klasse og op får også gavn af redskaberne, da de har mulighed for at vælge et valgfag, der hedder udeliv, hvor man tager ud i naturen."

"Bålpladserne er i øvrigt transportable og kan nemt flyttes," siger Kamilla Mandrup.

Dommerkomiten der udvælger hvilke klasser der skal modtage legatet, består af repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, lærere, forældre, men også engagerede elever, som går op i at pengene går til de rigtige.

Publiceret 12 November 2018 05:30