Foto fra efterårets 'girlpower-camp'. Foto: Allerød Ungdomsskole

Foto fra efterårets 'girlpower-camp'. Foto: Allerød Ungdomsskole

'Jeg har lært hvad det vil sige at have girlpower'

Deltagerne i Allerød Ungdomsskoles 'girlpower-camp' har fået meget ud af at være med

camp 'Jeg har lært, hvad det vil sige at have og ikke at have girlpower.' 'Jeg har fået mere selvtillid og jeg er blevet gladere.' 'Jeg har flyttet grænser.' 'Ikke at være så genert, når jeg møder nye mennesker.' 'Jeg er virkelig glad for at have lært, hvordan man ligner én, der vil snakke og er åben, og hvordan man kan komme til at se ud som om, at man ikke gider nogen.'

Sådan lød nogle af svarene på spørgsmålet: 'Hvad har du lært?' i en evaluering af Allerød Ungdomsskoles 'girlpower-camp', som fandt sted fornylig.

14 piger var med

14 unge piger i alderen 12-16 år deltog i ungdomsskolens camp i ungdomsskolens hytte, der ligger midt ude i den svenske skov.

Campleder og ungecoach Ulla Holtze styrede begivenhederne, der startede med en kort 'lær-hinanden-at-kende'-seance, inden gruppen hoppede på to minibusser og kørte til Sverige.

"Det er vigtigt, at pigerne hurtigt bliver trygge og kan tale sammen. Ellers bliver det en lang tur i bussen. Mange af pigerne har en veninde med - eller kender en eller flere fra deres egen skole - men for at alle bliver rystet sammen, sørger jeg for at tildele siddepladser og giver dem en opgave, som de skal løse sammen i små grupper," fortæller Ulla Holtze.

Plads til at være sig selv

Formålet med campen var at lære pigerne, hvordan man booster girlpower og finder modet til at være sig selv - i stedet for at gemme sig bag en hård, sjov eller stille facade eller lave sig om for at passe ind.

"Jeg har skabt denne camp for at vise pigerne, at de er fantastiske, som de er, og at mediebilledet ikke er virkeligheden. Vi befinder os midt i en facade- og præstationskultur med et tårnhøjt stressniveau blandt unge til følge. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi viser pigerne, at lykken ikke er gjort ved 12-taller, Gucci-tasker og et modeludseende, men at det i højere grad handler om at være 'rigtige' mennesker, der tør være åbne og vise, hvem de er," siger Ulla Holtze og fortsætter:

"Det unikke ved denne camp er, at pigerne får rig mulighed for at se på sig selv med nogle nye øjne i nye og trygge rammer - og det giver en øjenåbner. Vi skaber et unikt fællesskab med nærvær og åbenhed - og får sagt de svære ting højt. Det giver pigerne plads til, at de kan sænke skulderne og være sig selv."

Masser af hygge

Campens program bestod dels af små oplæg og øvelser om identitet, personlige styrker, relationer og selvværd - dels af en række flotte svenske naturoplevelser, hvor pigerne fik frisk luft og mulighed for at tale sammen i en lidt anden ramme, end de plejer.

I løbet af dagene var der afsat hyggetid til en film i sovesalen, et dyp eller en kanotur i søen lige uden for hytten eller måske en hyggesnak med en af de voksne piger, der var med som hjælpere.

Man var også velkommen til at give 'madmor' en hånd med i køkkenet, hvilket flere af pigerne valgte at gøre.

Overordnet var hygge og nærvær i centrum, og der blev drukket ganske mange kander te.

Ved evalueringen var pigerne enige om, at campen klart kunne anbefales, og at man skulle deltage fordi:

'Du lærer meget, og det er et sygt godt fællesskab.' 'Det er en fed oplevelse, og der er en masse søde piger.' 'Det var virkelig hyggeligt.' 'Man lærer en masse andre mennesker at kende, og man lærer på samme tid noget nyt om sig selv.'

Ny camp til foråret

Efterspørgslen på efterårets camp - den anden i rækken - var stor, og flere piger gik forgæves. Derfor udbyder ungdomsskolen endnu en 'girlpower-camp' til foråret. Man kan se flere detaljer om campen og tilmelde sig på: www.a-u.dk.

"Vi har ikke glemt drengene og har planer om at køre en 'manpower-camp' til næste sæson," siger Ulla Holtze.

mik.

Publiceret 14 November 2018 08:30