Anders Budde Christensen er nomineret til Teaterpokalen 2018 for 'Manning er fri'. Foto: Mungo Park

Anders Budde Christensen er nomineret til Teaterpokalen 2018 for 'Manning er fri'. Foto: Mungo Park

Mungo Park-skuespiller nomineret til prestigefuld teaterpris

Anders Budde Christensen er med i opløbet om at få Teaterpokalen 2018

teaterpris Anders Budde Christensen, som både har skrevet og spiller Mungo Parks soloforestilling 'Manning er fri', er nomineret til den prestigefyldte scenekunstpris, Teaterpokalen 2018.

Mungo Parks ensemble-skuespiller er som en ud af seks blevet nomineret til Teaterpokalen, der hvert år uddeles til scenekunstnere, der i årets løb har lavet en særlig præstation, og som gennem en årrække har bidraget positivt til scenekunsten.

Prisen uddeles af Foreningen af Danske Teaterjournalister, og med prisen følger et kontantbeløb på 50.000 kroner.

Anders Budde Christensen er nomineret for 'Manning er fri', der handler om den amerikanske transkønnede whistleblower, Chelsea Manning. Forestillingen var ligeledes Anders' debut som dramatiker.

"Nomineringen til Teaterpokalen er endnu en anerkendelse af 'Manning er fri' og af Anders' store stykke arbejde på denne forestilling," siger teaterdirektør for Mungo Park, Lasse Bo Handberg, og fortsætter:

"Tidligere på året blev han kåret til 'Årets Mandlige Hovedrolle' af CPH Culture, og i sidste uge kunne vi fortælle, at forestillingen er blevet solgt til den norske Vega Scene i Oslo. Vi er utroligt stolte af Anders og hans store arbejde med forestillingen."

'Manning er fri' spiller næste gang mandag 19. og tirsdag 20. november kl. 20 på Mungo Park.

Modtageren af Teaterpokalen offentliggøres i forbindelse med de danske teaterjournalisters prisoverrækkelse i december.

mik.

Publiceret 19 November 2018 13:22