Ved takkefesten 18. november i SuperBrugsens lokaler i Lynge blev årets byfest-overskud uddelt til Morten Løhr, Lions Allerød, og Elsebeth Bjerg, Vennerne, der hver fik en check på 5.800 kr. af formand Jørgen Johansen. Formanden takkede alle frivillige hjælpere for deres store indsats. Foto: Michael Braunstein

Ved takkefesten 18. november i SuperBrugsens lokaler i Lynge blev årets byfest-overskud uddelt til Morten Løhr, Lions Allerød, og Elsebeth Bjerg, Vennerne, der hver fik en check på 5.800 kr. af formand Jørgen Johansen. Formanden takkede alle frivillige hjælpere for deres store indsats. Foto: Michael Braunstein

Lynge Byfest 2019: "Århundredets fest er i støbeskeen"

Det er målet at sætte festen i gang allerede om torsdagen med et stort, dansk navn, afslører arrangørerne

Af
Michael Braunstein

byfest Det bliver kæmpestort, når Lynge Byfest i 2019 kan fejre 20 års jubilæum.

"Vi satser på, at det bliver århundredets fest i Lynge. Vi vil lave et brag af en fest, der både skal rumme alt det gode og velkendte, men også fornyelser. Og vi håber på allerede om torsdagen at kunne præsentere et stort, dansk navn," siger formanden for Foreningen Lynge Byfest, Jørgen Johansen.

"En fest for alle"

Jørgen Johansen løftede lidt af sløret for 2019-byfesten ved takkefesten i Lynge 18. november.

"Lynge Byfest 2019 vil finde sted 23., 24. og 25. august - som afslutning på Allerød på X og Tværs, og vel at mærke ikke i samme weekend som Stafet For Livet. Vi håber, at alle vil tage til Lynge og feste med," sagde Jørgen Johansen og fortsatte:

"Vi har en god fest i forvejen, og vi vil fastholde meget af det kendte, men der kommer også fornyelser. På bundlinien bliver det fortsat en fest for alle."

Håber på flere kræmmere

Hillerød Kræmmermarked er stoppet, og i Lynge håber man på et større antal kræmmere.

"Vi vil ændre opbygningen af festområdet, så kræmmerne i højere grad bliver en del af byfesten. Kræmmerne er med til at skabe liv ved festen, og vi ønsker at integrere dem endnu mere, ligesom vi gerne ser flere kræmmere - ikke mindst vil vi gerne have flere private ind," siger Jørgen Johansen og fortsætter:

"Samtidig har vi idéer om at gøre byfestens tivoli større."

Jubilæums-brag

Som et helt særligt jubilæums-initiativ planlægger Lynge Byfest at starte det hele allerede torsdag 22. august - med et enkeltstående tiltag, dagen før festpladsen åbner.

"Hvis alt går efter planen, vil vi torsdag fyre et jubilæums-brag af med et stort, dansk navn, der kan trække publikum til, også fra andre kommuner. Det kommer til at afhænge af, om Allerød Kommune vil give den underskudsgaranti, vi har søgt om," siger Jørgen Johansen.

Byfest-formanden understreger, at underholdningen fredag og lørdag vil være af den kendte type.

"Her kommer der gode navne, som vi kender det, og som leverer musik der kan danses til. Samtidig vil vi fortsætte og udvide samarbejdet med lokale aktører som musikskolen."

"I det hele taget planlægger vi med flere events på pladsen end tidligere. Det bliver dét, man kender, men bare mere af det. Nøgleordene vil som før være fest, hygge, dans og lokalt fokus," siger Jørgen Johansen og tilføjer:

"Vi er ved at lægge hele programmet nu, og i februar præsenterer vi resultatet - vi vil gerne denne gang være tidligt på færde."

Publiceret 20 November 2018 14:30