Arkitekt Kerstin Kärnekull - har gennem et livslagt studie etableret sig som ekspert i boformer for ældre, og hun har viden der stammer fra besøg i hele verden. Hun er medlem af forskergruppen Bo i Gemenskab (BIG) og bor selv i seniorbofællesskab.

Arkitekt Kerstin Kärnekull - har gennem et livslagt studie etableret sig som ekspert i boformer for ældre, og hun har viden der stammer fra besøg i hele verden. Hun er medlem af forskergruppen Bo i Gemenskab (BIG) og bor selv i seniorbofællesskab.

Borgermøde: Har du en holdning til fremtidens boliger for ældre?

Alle interesserede opfordres til at møde op 12. december

borgermøde Har du en holdning til fremtidens boligformer for ældre? Så kom til borgermøde onsdag 12. december.

Sådan lyder det fra Allerød Kommune, der kan oplyse, at blandt andet Kerstin Kärnekull står på programmet. Kerstin Kärnekull er en svensk arkitekt og ekspert i seniorboliger, fællesskaber og levende kvarterer.

Der er også afsat tid til dialog med alle de fremmødte, bebuder kommunen.

Et led i en analyse

Baggrunden for borgermødet er, at Allerød Byråd har besluttet, at der skal gennemføres en analyse af fremtidens boligformer på ældreområdet. Borgermødet er en del af analysen, ligesom der skal laves interviews og studietur for Sundheds-, Velfærds-, og Beskæftigelsesudvalget og andre centrale parter.

Byrådet har også besluttet, at der skal udarbejdes en strategi for fremtidens ældreområde.

"Jeg vil gerne opfordre alle, som er interesserede i, hvordan vi for fremtiden skal indrette vores ældreboliger- og fællesskaber til at deltage i mødet. I udvalget håber vi på at se en bred skare af Allerød-borgere til mødet - både de borgere, der på nuværende tidspunkt betegner sig selv som ældre, og dem som først betegner sig selv som ældre, når vi kigger et godt stykke ud i fremtiden," siger formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget, Jesper Holdflod Pallesen.

"Fremtidens ældre vil noget andet"

Jesper Holdflod Pallesen fortsætter:

"Når vi sætter et særligt fokus på fremtidens ældreboliger nu, er det fordi vi forventer, at fremtidens ældre vil noget andet end nutidens – derfor har de også nogle andre behov, der skal tages højde for. Vi skal blandt andet kigge på, hvordan forskellige boligformer kan fremme sociale fællesskaber og øge livskvaliteten i seniortilværelsen. Jo flere bidrag, vi kan få fra borgerne selv, jo bedre."

Borgermødet finder sted 12. december fra kl. 17-19 i Borgerportalen på Allerød Rådhus. Tilmelding er ikke nødvendig. Man kan se hele programmet på Allerød Kommunes hjemmeside: alleroed.dk

mik.

Publiceret 21 November 2018 14:15