Med juletræstændingen 30. november skydes en særdeles julehyggelig december i gang i bymidten i Lillerød. Foto: Michael Braunstein

Med juletræstændingen 30. november skydes en særdeles julehyggelig december i gang i bymidten i Lillerød. Foto: Michael Braunstein

Julehyggen indtager bymidten

Sådan ser juleprogrammet ud, når det gælder bymidten i Lillerød

jul Programmet for denne jul er spækket med julehyggelig indslag i bymidten i Lillerød.

Byens juletræ på 'Øen' tændes fredag 30. november fra kl. 16.30-18.00. Traditionen tro vil musikere fra Den Kongelige Livgardes Tamburkorps spille, der er taler af formanden for Allerød Handelsforening, Lene Krogh, og borgmester Karsten Längerich, et kor fra Allerød Musikskole synger, og så kan der købes æbleskiver og gløgg.

8. og 9. december fra kl. 10.00-14.00 holder 'Mit Allerød', som Byforum står bag, i samarbejde med Allerød Bibliotek 'Traditionernes jul' med hyggelige juleaktiviteter. Biblioteket vil læse højt af forskellige julehistorier, og byens børn kan forsøge sig med at lave en julebuk af halm. Arrangementet foregår ved Torvestrædet 22.

Trylleri og vafler

15. december fra kl. 10.00-14.00 kan man opleve den sjove og populære tryllekunstner Sune Lillebroe. Med glimt i øjet og kække bemærkninger får han latteren til at rulle, når han underholder både børn og barnlige sjæle med magi, sjov og komik.

Under trylleshowet kan man fornøje sig med sprøde og varme friskbagte vafler fra 'Vaffelhuset' på 'Øen'.

Søndag 16. december fra kl. 10.00-14.00 inviterer 'Mit Allerød' i samarbejde med Allerød Orienteringsklub til et lille hyggeligt juleorienteringsløb, hvor alle kan være med.

I bymidten vil der også være mulighed for at aflægge et besøg i jule-pandekagehuset på 'Øen', og tryllekunstneren Sune Lillebroe optræder igen.

Mobil kælkebakke

For første gang kan man i år opleve Cirkus Baldonis julecirkus i Centerhallen i Lillerød. Det sker tirsdag 18. december kl. 17.00.

Og så er der - sne eller ej - på invitiativ af 'Mit Allerød' mulighed for at få en kælketur lørdag 22. december fra kl. 10.00-14.00, når Danmarks eneste mobile kælkebakke kommer til bymidten og 'Øen'.

Digital julekalender

'Mit Allerød' og Allerød Handelsforening har desuden lavet en digital julekalender, som frem til 24. december giver alle mulighed for at vinde lækre præmier fra byens butikker.

Julekalenderen finder man på Facebook-profilen 'Mit Allerød'.

mik.

Publiceret 23 November 2018 08:35