Børstingerød Mose. Foto fra 'Trap Danmark: Allerød Kommune': Nana Reimers/Trap Danmark

Børstingerød Mose. Foto fra 'Trap Danmark: Allerød Kommune': Nana Reimers/Trap Danmark Nana Reimers /

Udkommer i dag: Ny bog om Allerød Kommune

'Trap Danmark: Allerød Kommune' fortæller om natur, historie, kultur og samfundsforhold

udgivelse I dag, fredag 23. november, udkommer en ny bog om Allerød Kommune, 'Trap Danmark: Allerød Kommune'. Ifølge en pressemeddelelse fortæller bogen om natur, historie, kultur og samfundsforhold.

I september i år udkom den 390 sider store 'Trap Danmark: Frederikssund, Hillerød, Allerød, Hørsholm, Rudersdal' i én samlet indbundet bog om de fem nordsjællandske kommuner. Nu bliver indholdet fra den store bog til fem selvstændige bøger – én for hver kommune.

Chefredaktør Niels Elers Koch udtaler:

"Hvor den store indbundne bog er oplagt at have liggende på sofabordet derhjemme for at nærstudere hele området, så er vores mindre kommunebøger oplagte til at give som gave - og til at tage med på tur i den enkelte kommune. Det er samme indhold om naturen, landskabet, historien, byerne, kulturen og samfunds- og erhvervsforholdene, men kommunebøgerne er mindre, med blødt omslag, og der er indlagt et topografisk tag-ud-kort over kommunen i målforholdet 1:75.000, så det er let at få overblikket."

Mange har bidraget

Når det gælder 'Trap Danmark: Allerød Kommune' har i alt 143 forskere og eksperter bidraget til den rigt illustrerede bog med viden om det væsentligste fra Lynge til Høvelte og fra Lillerød til Bastrup, hedder det i pressemeddelelsen.

Her oplyses det også, at man kan læse om alt fra sjældne sommerfugle i Børstingerød Mose til spektakulære offerfund i Brudevælte Mose, fra Bastruptårnet og teglværkerne i Allerød og Blovstrød til udtrykket 'Allerødtid' og Jussi Adler-Olsen - og fra Fritz Hansen A/S til Center Sandholm.

Bogen - der indeholder et forord af Allerøds borgmester, Karsten Längerich - kan købes eller bestilles hos alle landets boghandlere.

mik.

Publiceret 23 November 2018 15:15