Chloé Hillman (til venstre) sammen med to andre medvirkende i podcasten, Emma Thea Refsgaard Hansen og Asta Jakobsen. Foto: Red Barnet

Chloé Hillman (til venstre) sammen med to andre medvirkende i podcasten, Emma Thea Refsgaard Hansen og Asta Jakobsen. Foto: Red Barnet

Chloé fra Allerød i debat om børns digitale liv

Lyt med, når 16-årige Chloé Hillman fra Allerød er paneldeltager i anden episode af Red Barnets helt nye podcast, 'So.Me.Mor.Far.'

digitalt Der er så mange ting, som voksne ikke forstår om børns digitale liv. 16-årige Chloé Hillman fra Allerød har været i studiet hos Red Barnet for at gøre forældre og andre nysgerrige klogere på, hvad det er, som foregår inde bag skærmen.

Ifølge Chloé Hillman har forældre rigtig mange antagelser om, hvad deres børn laver på digitale platforme, som ikke er sande.

"Det har været rigtig fint at kunne afkræfte nogle af de myter, som forældre går rundt og tror er rigtige," forklarer hun i en pressemeddelelse.

"Med til at skabe en dialog"

Chloé Hillman mener, at det er vigtigt, at forældre forstår og taler med deres børn om deres olineliv:

"Jeg tror, at podcasten kan være med til at skabe en dialog, så forældrene ved mere om, hvad vi unge laver og synes. Det kan forhåbentlig være med til at gøre, at forældre kan hjælpe deres børn lidt bedre, hvis de har problemer ved f.eks. at blive mobbet eller krænket på nettet."

Hun bakkes op af Mai Holm Hviid, projektleder for SletDet, Red Barnets rådgivningstjeneste til børn og unge om onlinelivet:

"Vi ved fra vores arbejde med unge, at de har svært ved at tale med deres forældre og andre voksne om den del af deres sociale liv, som foregår på nettet. Unge giver ofte udtryk for, at de voksne "ikke fatter det", og at de er bange for forældrenes reaktion, hvis noget er gået galt. Det kan gøre det svært at få fortalt om de problemer eller udfordringer, man møder på nettet."

"Ikke undervist nok"

Chloé Hillman mener ikke selv, at hendes tidligere skole i Allerød har gjort nok ud af at klæde eleverne ordentligt på.

"Jeg synes ikke, at jeg selv er blevet undervist nok i eksempelvis respekt på de sociale medier. Det ville have været rigtig godt, hvis vi i folkeskolen havde haft undervisning i, at man skal tænke over, hvordan man opfører sig på nettet," forklarer hun i pressemeddelelsen.

Det har været en sjov, men også lærerigt, oplevelse for Chloé Hillman at være med i studiet.

"Jeg synes, det har været fedt, men hårdt at være med. Man bruger hjernen meget på at tænke over, hvad man mener, og hvad man nu skal sige," fortæller Chloé Hillman.

Episode to af 'So.Me.Mor.Far.' blev udgivet 27. november, og du kan høre Chloé Hillman og de andre paneldeltagere debattere på livet løs.

Lyt med HER

mik.

Publiceret 30 November 2018 05:30