Borgmester Karsten Längerich under besøget på Allerød Gymnasium. Foto: Allerød Kommune

Borgmester Karsten Längerich under besøget på Allerød Gymnasium. Foto: Allerød Kommune

"Det er en måde at få vores stemme hørt på"

Sagt af Emma Svensson fra Allerød Gymnasium, hvor to klasser har fået opgaven at lave et høringssvar til kommunens vision

vision "Det er en måde at få vores stemme hørt på". Emma Svensson fra Allerød Gymnasium sagde sådan, da borgmester Karsten Längerich besøgte gymnasiet. Grunden til besøget var, at to klasser fra gymnasiet i samfundsfag har fået stillet opgaven at lave et høringssvar til visionen for Allerød Kommune - en vision, der er i høring til 3. december.

"Mange af os er under 18 år og har derfor ikke mulighed for at stemme ved valg. Derfor er det her en måde at få vores stemme hørt og præge politiske beslutninger på," sagde Emma Svensson fra 2.N, som synes, at borgmesterens oplæg var godt og spændende.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Allerød Kommune.

Ifølge pressemeddelelsen var også Martin Daugbjerg Gedde fra 2.N tilfreds med opgaven:

"Jeg synes, den her opgave appellerer til os, fordi vi bor her i Allerød Kommune. At skrive et høringssvar giver mulighed for indflydelse."

"Fedt at politikerne læser vores svar"

Eleverne skal arbejde med oplægget til visionen for Fremtidens Allerød, hvorefter de inden fristen afleverer høringssvar. Alle høringssvar – både elevernes og andre interessenters – præsenteres efter fristen for byrådet.

Da Joakim Frederiksen fra 2.N fik denne information, sagde han ifølge pressemeddelelsen:

"Det er fedt, at politikerne læser vores høringssvar, og at de tager os seriøst. Det, synes jeg, er en succes i sig selv. Jeg synes, at det er godt, at Allerød Kommune gør mere ud af at spørge os borgere."

Positiv borgmester

Borgmester Karsten Längerich var meget positiv over, hvor engagerede eleverne virkede. For nylig holdt borgmesteren et oplæg om visionsprocessen for en klasse fra Lyngby Handelsgymnasium (KNORD), og da han spurgte denne klasse om visionens vigtigste tema, var der et tydeligt overtal, der mente, at innovation er mest centralt.

På Allerød Gymnasium tegnede sig et andet billede, da borgmesteren spurgte gymnasieeleverne, hvilket tema de lægger mest vægt på i visionsoplægget:

"Eleverne på Allerød Gymnasium har et stort fokus på stærke fællesskaber. Der blev sagt, at stærke fællesskaber er en forudsætning for at udvikle andre kerneelementer både bæredygtigt og innovativt - og det er jo helt rigtigt. Det er sigende, at også de unge i Allerød har det her fokus, og jeg håber, at mange af de her unge mennesker vil være med til at styrke Allerøds fællesskaber de kommende år," siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Man kan læse oplægget til en ny vision på alleroed.dk. Der er frist for høringssvar 3. december, og alle, der har kommentarer til visionsoplægget, er meget velkomne til at bidrage med deres meninger ved at sende en mail til vision@alleroed.dk.

mik.

Publiceret 02 December 2018 11:35