Budgetforligspartierne har besluttet at bevare Fru Lunds Villa. Foto: Michael Braunstein

Budgetforligspartierne har besluttet at bevare Fru Lunds Villa. Foto: Michael Braunstein

Fru Lunds Villa bliver bevaret

Forligspartierne vil bevare bygningen og sælge den på markedsvilkår med en tinglyst deklaration

Af
Michael Braunstein

bevares De syv partier bag budgetforliget har besluttet at bevare Fru Lunds Villa. Bygningen skal sælges på markedsvilkår med en tinglyst deklaration.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra forligspartierne.

'Partierne har truffet beslutningen om at bevare villaen i respekt overfor de rigtig mange engagerede borgere, som ønsker at bevare villaen, og samtidig vil det give en økonomisk gevinst til kommunen. I forbindelse med salget tinglyses en deklaration indeholdende krav om bevarelse af ejendommen i sin nuværende form og udtryk,' fremgår det af pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Kommunen er ifølge lovgivningen forpligtet til at sælge villaen med tilhørende have på markedsvilkår. De nuværende aktiviteter i bygningen fortsætter som hidtil planlagt i andre lokaler på musikskolen.'

Budgetforligspartierne er samtidig blevet enige om, at der skal foretages en registrering af de bevaringsværdige bygninger i Allerød.

Sagen kommer på byrådsmødet 13. december.

Til Allerød Nyt siger borgmester Karsten Längerich:

"Alle kan købe villaen, hvis det sker på markedsvilkår og med overholdelse af den tinglyste deklaration - også en borgergruppe eller en fond."

"Vi sælger villaen, fordi vi egentlig ikke har behov for lokalerne. Hvis den nye ejer tilbyder kommunen, at de nuværende aktiviteter kan fortsætte, må vi se på det, men jeg kan ikke på forhånd sige ja eller eller nej til dét - det afhænger af krav og vilkår i den konkrete situation," siger Karsten Längerich.

Publiceret 07 December 2018 10:34