Lene Krogh på motionscyklen - hun dyrker spinning, yoga og løb og frygter ikke for den fysiske side af sagen, når hun skal cykle til Paris. Foto: Michael Braunstein

Lene Krogh på motionscyklen - hun dyrker spinning, yoga og løb og frygter ikke for den fysiske side af sagen, når hun skal cykle til Paris. Foto: Michael Braunstein

Lene skal cykle til Paris: "Jeg glæder mig helt vildt"

Formanden for Allerød Handelsforening og indehaver af Brillehuset, Lene Krogh, har sat sig et mål - sammen med Team Rotary Nordsjælland

Af
Michael Braunstein

paris For mange vil det være ikke så lidt af en udfordring at cykle til Paris. Det er det da også for Lene Krogh. Formanden for Allerød Handelsforening og indehaveren af Brillehuset i bymidten i Lillerød frygter imidlertid på ingen måde anstrengelserne, men ser derimod frem til, at startskuddet går:

"Jeg glæder mig helt vildt."

Samler ind til velgørenhed

Lene Krogh er med i feltet, når Team Rotary Nordsjælland cykler fra Hillerød til Paris i perioden fra fredag 12. juli til fredag 19. juli 2019. Det sker på otte etaper på hver cirka 200 km. Der er på forhånd er bestilt hotelværelser undervejs til deltagerne.

Det er sjette gang, turen køres i Rotary-regi, og der forventes et felt på maksimalt 36 ryttere. Alle kan køre med, man behøver ikke at være medlem af Rotary. Det altoverskyggende formål er at indsamle midler til at støtte velgørenhed.

"Jeg elsker sport, og jeg har længe haft kig på Team Rynkeby, der har et lignende koncept. Jeg har været medlem af Rotary Allerød i 10 år, og da jeg hørte om projektet, var jeg straks fyr og flamme," siger Lene Krogh og fortsætter:

"Jeg dyrker spinning, yoga og løb, og min grundform er god nok, så det fysiske er jeg ikke bekymret for, selvom jeg nok bliver øm både her og der. Jeg har cyklet meget, men ikke prøvet seriøs motionscykling på landevej, hvor man kører i en gruppe før, så det bliver spændende. Jeg forventer, at der kommer både op- og nedture, men også at vi hjælper hinanden igennem."

"Hvorfor jeg gør det? Både for at skabe opmærksomhed om Rotarys hjælpearbejde - og for at give mig selv en udfordring, hvor jeg skal være en del af et hold. Og så kan jeg bare godt lide udfordringer."

Træningen indledes i januar med spinning i fitnesscenter, og 1. april skal der trænes i samlet flok på landevej.

"Det er forventningen, at vi kommer til at cykle 2500-3000 kilometer før afgangen går til Paris," siger Lene Krogh.

Håber på overskud på 200.000 kr.

Team Rotary Nordsjælland indsamler penge via sponsorater, og dem findes der en hel vifte af. Lene Krogh har selv tegnet et sponsorat for Brillehuset.

Det er håbet, at cykelprojektet i 2019 kan give et overskud på 200.000 kr. til fordel for bl.a. Julemærkehjemmet i Ølsted, ligesom det er muligt at søge om støtte fra puljen af midler. I cykelholdets levetid er der indtil nu indsamlet godt 1,2 mio. kr. til en række humanitære organisationer og sociale frivillige foreninger.

Få mere at vide: www.teamrotarynordsjaelland.dk

Publiceret 22 December 2018 05:30