Udsnit af værk af Tove Sheth, der deltager på Farvegladernes udstilling på Kirkehavegård.

Udsnit af værk af Tove Sheth, der deltager på Farvegladernes udstilling på Kirkehavegård.

Fem medlemmer af Farvegladerne udstiller

Det sker på Kirkehavegård fra 19.-27. januar

Af
Michael Braunstein

udstilling Der er stigende interesse for god amatør kunst, og den slags kan man se på Kunstnersammenslutningen Farvegladernes udstillinger i Allerød.

Den første af fire udstillinger i år på Kirkehavegård finder sted i perioden fra 19.-27. januar, med fernisering lørdag 19. januar kl. 14.00. Udstillingen vil være åben dagligt fra kl. 13.00-17.00, undtagen mandag, hvor der er lukket.

Fem medlemmer af Farvegladerne deltager med værker:

Mette Sommer arbejder med akvarel, olie på lærred og sølv. Motiverne er genkendelige og enkle. Farvepaletten behersket og sølvsmykkerne er unika og altid sølv 925.

Lizzie Schnor, der har arbejdet med glas i fem år stærkt inspireret af muligheden for at sammensætte klare farver, er for et år siden også begyndt hækle tasker, sjaler og meget andet.

Bente Carstensen arbejder med at skabe en stemning og fortælle historier med figurative udtryk med olie på lærred. Endvidere laver hun skulpturer med et humoristisk præg, ofte produceret af kasserede ting såsom keramik og andet. Som uddannet gartner har Bente Carstensen tilbragt megen tid i naturen, hvilket afspejles i hendes værker.

Søren P. Fabricius fandt efter pensionering fra en lang erhvervskarriere indenfor IT et kunstnerisk gen, som har ført til en autodidakt produktion af malerier med akryl på lærred med abstrakte såvel som naturmotiver, i høj grad inspireret af impressionistiske kunstnere.

Endelig kan man se værker af Tove Sheth på udstillingen. Hun er autodidakt billedkunstner med fokus på tegning såvel som grafik, foto og maleri. Hun er hovedsageligt inspireret af naturens forunderlige verden, herunder ofte det nære, dog i særlig grad med påvirkning fra rejser og egen fantasi. Tove Sheth arbejder også med dekorationer og illustrationer for private og kommunale virksomheder.

Farvegladerne udstiller også i marts, juni og september. Der er i dag godt 80 medlemmer af sammenslutningen.

Publiceret 10 January 2019 07:15