Røde Kors leder efter frivillige i Allerød til at hjælpe flygtninge. Foto: Johnny Wichmann

Røde Kors leder efter frivillige i Allerød til at hjælpe flygtninge. Foto: Johnny Wichmann Johnny Anthon Wichmann / BILLEDBYROET

Røde Kors: Flygtninge mangler frivillige venner i Allerød

Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark, fastslår Røde Kors, der lige nu leder efter frivillige i Allerød

flygtninge Danske venner har stor betydning for flygtninges liv i Danmark. Det fastslår Røde Kors, der derfor appellerer til danskerne om at hjælpe de flygtninge, der har fået ophold i Danmark og allerede bor ude i kommunerne. Lige nu mangler flere end otte flygtninge en ven i Allerød - og derfor leder Røde Kors efter frivillige her.

"Som frivillig kan man gøre en stor forskel for flygtninge i deres hverdag. Både i forhold til praktiske ting, men også i forhold til at skabe lokale netværk og venskaber," siger Sira Støhrmann, der er projektleder for Røde Kors' projekt 'Venner Viser Vej', som matcher frivillige og flygtninge.

Individuelle venskaber

Som frivillig ven eller netværksperson bliver man matchet med en flygtning eller flygtningefamilie. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben.

"Gennem vores arbejde ved vi, at det personlige møde mellem flygtning og frivillig kan være helt afgørende. Frivillige danskere kan hjælpe flygtninge med at lære hverdags-Danmark at kende og styrke deres muligheder for at klare sig godt i det danske samfund og komme ind på arbejdsmarkedet," siger Sira Støhrmann.

Røde Kors oplever en stor efterspørgsel blandt kommunens flygtninge efter frivillige venner og netværkspersoner. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner. Derfor kan man som frivillig både melde sig alene eller sammen med sin familie.

Når man er blevet matchet, bestemmer man selv, hvad man vil lave sammen og hvor tit, man vil mødes. Røde Kors opfordrer dog til, at man ses regelmæssigt.

Interesserede kan kontakte Birthe Willer fra Røde Kors på: birthe.willer@gmail.com.

mik.

Publiceret 14 January 2019 10:42