Indførelsen af afbrændingsforbuddet i den tørre del af 2018 var et klogt træk, lød det fra formanden for Beredskabskommissionen, Thomas Lykke Pedersen, ved nytårparolen 13. januar hos Nordsjællands Brandvæsen. Temafoto

Indførelsen af afbrændingsforbuddet i den tørre del af 2018 var et klogt træk, lød det fra formanden for Beredskabskommissionen, Thomas Lykke Pedersen, ved nytårparolen 13. januar hos Nordsjællands Brandvæsen. Temafoto PHOTOPQR/LE TELEGRAMME

Nytårparole hos Nordsjællands Brandvæsen: "I er et beredskab i verdensklasse"

Formanden for Beredskabskommissionen vil ikke tolere, at brandfolk får kastet fyrværkeri efter sig

Af
Michael Braunstein

beredskab "I er et beredskab i verdensklasse".

Sådan lød det fra formanden for Beredskabskommissionen, borgmester i Fredensborg Thomas Lykke Pedersen, da han talte ved nytårparolen 13. januar hos Nordsjællands Brandvæsen.

Thomas Lykke Pedersen, der har Allerøds borgmester Karsten Längerich som næstformand i kommissionen, slog fast, at hans udsagn var møntet på "alle i Nordsjællands Brandvæsen: Frivillige, deltidsstyrken og fastansatte."

Formanden konstaterede, at 2018 var et lidt anderledes år – rent vejrmæssigt.

"Det blev en tør omgang. Og en overgang tvivlede vi nok alle på, om græsplænen nogensinde blev grøn igen. Men det var ikke bekymringen for vores græsplæner, som fyldte hos jer. Nej, det var bekymringen for brande, som fyldte hos jer. Og derfor valgte I klogt at indføre et afbrændingsforbud. Det kostede godt nok et sankthansbål og nogle hyggelige aftener ved grillen. Men det var det værd," siger Thomas Lykke Pedersen og fortsatte:

"Og i det store hele blev forbuddet overholdt. Ja, faktisk var borgerne i vores fire kommuner så påpasselige, at I ikke fik bemærkelsesværdigt mere at lave. I Jylland var de mindre heldige – og svenskerne blev hårdt ramt. Jeg tror bl.a., at forbuddet blev overholdt, fordi vores borgere har stor respekt for jeres faglige kunnen og for den opgave, I løser."

"Det er uacceptabelt"

Thomas Lykke Pedersen oplyste, at han blev vred, da han kunne læse i avisen, at der igen i år blev kastet fyrværkeri efter brandfolk nytårsaften.

"Det er ganske enkelt uacceptabelt. Jeg vil derfor på førstkommende møde i Beredskabskommissionen sætte problemet på dagsordenen og bl.a. vurdere, om vi skal tage sagen videre til Justitsministeriet. Vi vil IKKE tolerere, at I – altså jer, som løber ind til branden, når vi andre løber ud – skal udsættes for denne type adfærd. Så enkelt er det!," sagde Thomas Lykke Pedersen.

I sin tale kom han også ind på, at Nordsjællands Brandvæsen ikke kun er et brandvæsen, men også en moderne servicevirksomhed.

"I kører dagligt hjælpemidler ud til borgere, transporterer børn, unge og gamle, bringer mad, kører tyverivagt og hjælper udsatte borgere 24 timer i døgnet via jeres vagtcentral. I gør det godt, og I gør det professionelt," sagde formanden, der sluttede af med en stor tak til alle for deres indsats.

Hæder blev uddelt

Ved nytårsparolen blev der overrakt anciennitetstegn og hæderstegn.

Her blev brandmand Thomas Erichsen, St. Allerød, hædret for 20 års god tjeneste i redningsberedskabet.

I 2018 blev der tildelt hæderstegn til følgende frivillige: Tonni Pedersen, 50 år. Jonna Larsen, 40 år. Asger Christensen, 40 år. Søren Simonsen, 25 år. Carsten Nielsen, 25 år. Linda Nielsen, 25 år. John Petersen, 25 år. Christina Refshauge, 25 år.

Publiceret 15 January 2019 08:40