Gospelkoret Corallerne med Henrik og Birthe Paulsen i forgrunden. Foto: Kim Dahl.

Gospelkoret Corallerne med Henrik og Birthe Paulsen i forgrunden. Foto: Kim Dahl.

Corallerne holder en meget stor fødselsdagsfest

Gospelkoret Corallerne, som opstod i Hillerød, men i dag øver i Allerød, fejrer ti års jubilæum med en stor kor-event i Støberihallen

Af
Anne Lønstrup

sangfest Skulle man have lyst til at snuse til at synge i gospelkor, er 26. januar i Støberihallen i Hillerød et godt sted at begynde.

Den dag inviterer gospelkoret Corallerne alle interesserede til ti års jubilæum, der tager form som to workshops – en for mænd og en for kvinder – og til sidst en koncert med Corallerne.

”I spidsen for de to workshops står Claes Wegener og Sofie Hermind, og de er begge fra de øverste hylder i dansk gospel. Det er første gang, vi holder så stor en koncert og inviterer så bredt. Og vi gør det, fordi vi synes, at Corallerne er noget ganske særligt, og fordi vi altid har haft som mærkesag at være åbne og interaktive i forhold til vores publikum,” siger Birthe Paulsen, der gennem alle ti år har stået i spidsen for koret.

Sang gospel i USA

Birthe Paulsen er sammen med sin mand Henrik, som er korets pianist, den daglige drivkraft i koret. Hun sang gospel under et ophold i USA, hvor hun boede i et år efter sin musiske studentereksamen fra Allerød Amtsgymnasium. Der kom hun med i et gospelkor og orkester, som turnerede i hele verden.

”Det var i ’Continental Singers & Orchestra’ jeg fik inspirationen til at synge gospel, men det endelige puf kom for godt ti år siden, da jeg arbejdede som musiklærer på Kulsvierskolen. Her havde vi en teambuildingdag, hvor en kvinde lavede en kor-workshop for hele den 70 mand store lærergruppe. Alle var totalt begejstrede. Også mændene var helt oppe at ringe! Og da tænkte jeg: ’Det hun laver, det kan jeg også lave!’”

Forenet i sang

Her ti år efter kan Birthe Paulsen konstatere, at hun havde ret i den antagelse. Corallerne er spillevende. Og koret fungerer ifølge grundlæggeren som en alternativ familie:

”Corallerne er et stort fællesskab af mennesker, som på en måde er én stor familie. Vi synger musik, der opstod som en kommunikationsform mellem sorte slaver i Sydstaterne i USA, så sangene rummer megen fortvivlelse og vrede – men også kærlighed, glæde og tro. Vi er 74 forskellige personer, og jeg tror, vi repræsenterer hele spektret fra ateister til troende. Sangen forener os,” siger Birthe Paulsen.

Jubilæumskoncerten med Corallerne finder sted 26. januar i Støberihallen i Hillerød. De to workshops begynder kl. 9.30 og varer resten af dagen. Om aftenen kl. 19.00 er der koncert med kor, solister og musikere. Billetter til workshops og koncert kan købes på www.billetto.dk.

Corallerne opstod i Hillerød for ti år siden, men har flyttet et par gange. Siden begyndelsen af 2018 har koret øvet i Engholmkirken i Allerød, hvor dette billede er fra. Til venstre ses kirkens præst, Karen Møldrup Rasmussen. Pressefoto.

Corallerne opstod i Hillerød for ti år siden, men har flyttet et par gange. Siden begyndelsen af 2018 har koret øvet i Engholmkirken i Allerød, hvor dette billede er fra. Til venstre ses kirkens præst, Karen Møldrup Rasmussen. Pressefoto.

Publiceret 16 January 2019 05:30