2018 blev et godt år for Allerød Bio med 17.188 solgte billetter.

2018 blev et godt år for Allerød Bio med 17.188 solgte billetter.

2018 blev et godt år for Allerød Bio

Biografen solgte 17.188 billetter - og forsøger nu igen at søge fondsmidler til ny foyer med café

Af
Michael Braunstein

bio 2018 blev et godt år for Allerød Bio: 17.188 købte billet, og det er det højeste antal solgte billetter i længere tid.

"Vi er både glade for og stolte over resultatet for 2018. Det er det bedste længe, idet vi dog engang har været tæt på 18.000 solgte billetter," siger formanden for Allerød Bios Venner, Finn Hyllested, og fortsætter:

"Målet er at komme over 15.000 billetter om året, som er en grænse, Dansk Reklame Film har sat for at ville vise reklamefilm."

"Besøgstallet afhænger af, hvor meget vi gør marketingsmæssigt - og vi har gjort meget i 2018 - men også af hvilke film, vi viser. Når det gælder det sidste, bestræber vi os hele tiden på at få de bedste film til Allerød Bio. Efteråret 2018 var så helt fantastisk, når det gælder gode film. 'Journal 64' betød virkelig noget, og en film som 'Bohemian Rhapsody' var også et trækplaster."

Finn Hyllested ser desuden en generel tendens som en del af forklaringen på det gode år for Allerød Bio, der er drevet af frivillige:

"Det er som om, at udviklingen er vendt: Folk vil gerne i biografen, og her er det en fordel at være en lokal biograf."

Søger om fondsmidler igen

Allerød Bios Venner har gennem flere år arbejdet på et projekt, hvor biografen udvides med en foyer, hvor der kunne være en café.

"Vi fik projektet på den kommunale dagsorden for at få tilsagn om, at kommunen som ejer af bygningen ville bygge til, hvis vi kom med fondsmidler. Vi tolker kommunens holdning sådan, at der i sidste fase af det såkaldte Kulturtorv er en foyer/café inde i billedet," siger Finn Hyllested.

Allerød Bios Venner har søgt 10-12 fonde om støtte, men ikke fået tilsagn om penge. Men nu vil biovennerne søge igen.

"Vi tænkte først på en foyer med café som noget mere snævert kun til biografens brug, men vi forestiller os nu, at det kunne være en café, der også kunne bruges af biblioteket - og som måske kunne være den café, mange borgere mangler i bymidten."

"Der er naturligvis flere spørgsmål, bl.a. om konkurrenceforhold, der skal afklares, men vi vil forsøge en gang mere at søge fondsmidler og lave nye ansøgninger, og så vil vi fortsætte dialogen med kommunen om mulighederne," siger Finn Hyllested.

Publiceret 17 January 2019 05:30