350 forældre deltog i kurset 'Børn liv på nettet'. Foto: Allerød Kommune

350 forældre deltog i kurset 'Børn liv på nettet'. Foto: Allerød Kommune

350 Allerød-forældre på kursus i Snapchat, Instagram og Fortnite

"Det vigtigste er at være i dialog med jeres børn," lød det fra Jonas Ravn, da han forleden talte om børn og unges medievaner

kursus Torsdag den 10. januar havde skoler, klubber og SSP i Allerød inviteret til forældreforedrag om 'Børns liv på nettet'.

Foredragsholder og medieforsker Jonas Ravn fra Center for digital pædagogik fortalte i to timer om børn og unges sociale medievaner, problemer og glæder ved nettet.

Det blev til et 'crash-kursus' i Snapchat, Instagram, Fortnite og mange flere apps, sociale medier og computerspil for de knap 350 forældre, som var mødt op til foredraget, skriver Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Forældrene kom væbnet med mange gode spørgsmål. Hvorfor fylder de sociale medier så meget i vores børn, unges og voksnes liv? Hvordan skal vi som forældre håndtere de udfordringer, der følger med? Hvordan kan vi vide, hvad der er godt og dårligt ved de sociale medier? Og hvordan passer vi på vores børn i den digitale verden?

Jonas Ravns hovedpointe til forældrene var, at man skal være nysgerrig og undersøgende i forhold til børnenes liv på nettet og deres brug af de sociale medier. Ikke dømmende og fordomsfuld.

"Det vigtigste er at være i dialog med jeres børn. De sociale medier og computerspil rummer både dårlige og gode sider. Derfor handler det om selv at være voksne rollemodeller og om at sikre den gode og åbne dialog med jeres børn. Når først jeres børn ikke længere vil fortælle jer, hvad de oplever på nettet, så har I for alvor problemerne," sagde Jonas Ravn.

Der er ingen tvivl om, at Jonas Ravns foredrag var en øjenåbner for mange forældre og var med til at minde forældrene om, at den digitale udvikling går stærkt og har rigtigt godt fat i os alle sammen.

Den spændende aften blev i øvrigt indledt af formand for Børne- og skoleudvalget, Nicolaj Rachdi Bührmann, der kunne fortælle, at netop digital dannelse er overskriften på temamødet den 22. januar 2019 mellem Børne- og Skoleudvalget og bestyrelserne fra dagtilbud og skoler samt medarbejderrepræsentanter fra dagtilbud og skoler.

mw

'Dit liv på nettet'

Allerød Kommune har købt et undervisningskoncept om digital dannelse til alle deres folkeskoler. Det hedder 'Dit liv på nettet'. Det er et undervisningsprogram om elevernes digitale liv og dannelse, som alle eleverne på kommunens folkeskoler kommer igennem cirka fire gange i løbet af deres skoletid. Det bliver i 2. klasse, 4. klasse, 6. klasse og 8. klasse. Konceptet skal udrulles af SSP og folkeskolerne i samarbejde i løbet af indeværende skoleår.

Publiceret 23 January 2019 16:00