Skolepatruljerne er aktive i al slags vejr, og de fortjener et skulderklap, mener kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen 'Den Sureste Uge'. Temafoto

Skolepatruljerne er aktive i al slags vejr, og de fortjener et skulderklap, mener kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen 'Den Sureste Uge'. Temafoto

Skulderklap til skolepatruljer

Skolepatruljerne anerkendes for deres store indsats - også i Allerød

Af
Michael Braunstein

skolepatruljer I januar og februar viser vejret sig ofte fra sin sureste side, og det er en god anledning til, at vi alle gør en ekstra indsats for at hylde og motivere landets skolepatruljer.

Sådan lyder det fra en stribe kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag kampagnen 'Den Sureste Uge'.

I de nordsjællandske kommuner bruger tusindvis af elever frivilligt deres tid på at stå skolepatrulje. Hver dag trodser de vejret for at hjælpe skolernes elever sikkert over vejen i morgentrafikken. Derfor mener Nick L. Gall, politikommissær og leder af Nordsjællands Politis operative færdselssektion, at skolepatruljerne fortjener stor ros.

"Hver dag tager eleverne et stort ansvar i morgentrafikken. Deres indsats er med til at højne trafiksikkerheden ved skolerne betydeligt, en indsats der er helt uundværlig. Og de gør det, uanset om solen skinner eller om det, som denne uge sidst i januar, er en sur uge. Derfor fortjener de unge et stort anerkendende skulderklap og ros for deres arbejde," siger han.

Pangfarver og sure bolsjer

I Trafiknetværk Nordsjælland, som er et tværgående samarbejde mellem de nordsjællandske kommuner og Nordsjællands Politi, tog det ikke lang tid at blive enige om, at skolepatruljernes arbejde skal anerkendes i en fælles indsats.

Hele uge 5 får de mange tusinde skolepatruljeelever i Nordsjælland derfor besøg af politi og vejmyndighed. Flere steder får eleverne overrakt en pangfarvet hue, som kan holde vintervejret ude, sure bolsjer, der kan gøre ugen lidt sødere eller kakao til at varme sig på.

Flere skolepatruljeelever landet over oplever ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne. For at få ændret den adfærd, har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring besluttet, at man vil sætte ind med en kampagne over tre år, der skal få flere til at vise respekt for skolepatruljerne.

Også i Allerød

Allerød Kommune er med i kampagnen.

"På Lillevang Skole afd. Lillerød går der godt 30 elever, der på skift tager tørnen med om morgenen at hjælpe deres medelever sikkert over de trafikale knudepunkter omkring skolen. Eleverne i 6. klasse har hver år muligheden for at melde sig til at være skolepatrulje og rigtig mange vælger at gøre en forskel," siger Ole Kruhøffer Komdrup, koordinerende færdselskontaktlærer i Allerød Kommune, og fortsætter:

"For at hylde denne gruppe af elever har vi i Allerød Kommune valgt at bakke op om 'Den sureste uge'."

Mandag 28. januar om morgenen vil politiet være tilstede på Lillevang Skole afd. Lillerød, hvor der uddeles skulderklap til skolepatruljen. Også borgmester Karsten Längerich vil være tilstede, oplyser Ole Kruhøffer Komdrup og tilføjer:

"Der vil også være et lille arrangement i skolens kantine, hvor der vil blive sagt et par ord til skolepatruljerne om deres store betydning og fremragende indsats, hver evig eneste morgen 200 dage om året."

Publiceret 24 January 2019 13:21