Det handler om Erhard Jacobsens kamp mod statsmonopolet DR i Mungo Park-forestillingen 'Erhard mod monopolet'. Foto: Mungo Park

Det handler om Erhard Jacobsens kamp mod statsmonopolet DR i Mungo Park-forestillingen 'Erhard mod monopolet'. Foto: Mungo Park

Nyt teaterstykke: Erhard mod monopolet

Mungo Park vækker Erhard Jacobsens kamp mod DR's monopol til live i ny forestilling

teater Mungo Park vækker Erhard Jacobsens kamp mod Danmarks Radios monopol til live i en ny forestilling, 'Erhard mod monopolet', som får premiere 22. marts.

Da Mungo Park - foruden i Allerød - også er egnsteater i Gladsaxe, spiller forestillingen først på Grønnemose Skole. Desuden spiller den fra 26. april på Aveny-T på Frederiksberg.

Som et af danskernes faste samlingspunkter har DR i årtier været genstand for ophedet debat. Alt fra tv-seriernes politiske karakter til prisen på medarbejderes transport af heste til udlandet bliver heftigt debatteret af både borgere og medier.

Den tidligere socialdemokrat og stifter af Centrum Demokraterne, Erhard Jacobsen, satte fut i debatten om DR, da han gik i åben konfrontation mod "de røde lejesvende" i statsmonopolet og i 1972 etablerede Aktive Lyttere og Seere (ALS).

Nu sætter Mungo Park Danmarks første og største bykonge op imod landets første og største radio- og TV-station. Det sker i en opsætning med Lasse Handbergs originale tekst, iscenesat af Peter Langdal.

"Vi har indbudt Gladsaxe-borgere og andre interesserede til at fortælle os deres Erhard-historier. Dem er der kommet mange af – og en del af dem er med i det endelige manuskript. Researchen har fyldt meget i dette projekt, men det er samtidig vigtigt at understrege, at vi ikke laver en dokumentar. Forestillingen er en fantasi over virkelige hændelser," siger Lasse Handberg.

I forestillingen medvirker Mungo Park-skuespillerne Henrik Prip, Malin Rømer Brolin-Tani, Jonas Munck-Hansen og Anders Budde Christensen.

mik.

Publiceret 30 January 2019 05:30