Henning Tjørnehøj.

Henning Tjørnehøj.

N.F.S. Grundtvig set med kritiske briller

Foredrag af Henning Tjørnehøj på Allerød Bibliotek

foredrag Det handler om N.F.S. Grundtvigs tanker, tid og eftertid, når Allerød Bibliotek 27. februar fra kl. 19.00 er rammen om et foredrag af Henning Tjørnehøj.

'Grundtvig skal mindes for sit enestående sangværk - bragt ud til folket bl.a. af komponisterne Ths. Laub og Carl Nielsen - sit opgør med 'den sorte skole', sin kamp for åndsfriheden og for kvindefrigørelsen og for sine højskoletanker - som dog altså på hans tid og i mange år derefter alene var et tilbud til gårdejerstandens sønner,' hedder det i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'Grundtvig var stor som skjald, men folkelig og demokratisk - det var han ikke. Og det var alene åndsfriheden, der optog ham, ikke den sociale frihed.'

'I foredraget ser Henning Tjørnehøj kritisk på Grundtvig. Henning Tjørnehøj var i sine yngre dage formand for den grundtvigske forening 'Studenterkredsen' ved Københavns og Aarhus Universitet. Han vil fortælle om Grundtvig, det 1800-tal som han levede i og om grundtvigianismen,' står der i pressemeddelelsen.

Billetter kan købes via bibliotekets hjemmeside eller på biblioteket.

mik.

Publiceret 01 February 2019 07:15