Det står nu klart, at der kan oprettes tre - og ikke som tidligere forventet fire - klasser på Lillevang Skole ved skolestart 2019. Temafoto

Det står nu klart, at der kan oprettes tre - og ikke som tidligere forventet fire - klasser på Lillevang Skole ved skolestart 2019. Temafoto

Skolestart 2019: Tre spor på Lillevang Skole

Tilslutningen til primært Allerød Privatskole påvirker antallet af 0. klasser

Af
Michael Braunstein

skolestart I starten af januar var det ventet, at indskrivningen til skolestart 2019 ville betyde fire klasser på Lillevang Skole. På Allerød Byråds møde 31. januar var der kommet nye tal på bordet, og det betyder, at der i stedet for fire spor vil komme tre spor på Lillevang Skole.

De nye tal viser, at 32 børn i stedet for de lokale folkeskoler har valgt Allerød Privatskole.

På de andre folkeskoler er antallet af klasser uændret i forhold til forventningen i starten af måneden: Der oprettes to klasser på Blovstrød Skole, to klasser på Lynge Skole og fem klasser på Kratbjergskolen.

"Trist udvikling"

"Det er en trist udvikling for nogle af skolerne, og det viser, at 2:2-modellen var forkert og gør mere skade end gavn," sagde Viggo Janum, Vores Allerød, i byrådet, hvor han fortsatte:

"Der er forældre, der aktivt vælger at undgå Skovvang og starte på privatskolen. Vi mener, at PCB'en på skolen bør fjernes nu."

"Vi må tage hurtigt fat i det her, og vi må inddrage skolebestyrelserne, så vi kan få vurderet, hvordan vi kan lave en langstidsholdbar løsning," sagde Viggo Janum.

Lone Hansen, Venstre, understregede, at der var tale om indskrivning til børnehaveklasserne, og hun oplyste, at der var taget hensyn til alle ønsker fra forældrene.

"Det er beklageligt, at der kun bliver tre spor på Lillevang Skole. Jeg er sikker på, at borgmesteren vil tage hånd om problematikken," sagde hun.

Publiceret 01 February 2019 10:25