Arbejdet med 'The Flow' er i fuld gang på Allerød Musikskole. Foto: Allerød Musikskole

Arbejdet med 'The Flow' er i fuld gang på Allerød Musikskole. Foto: Allerød Musikskole

Årets teaterkoncert: 'The Flow'

Premieren finder sted 4. marts

teaterkoncert For tredje år i træk kan man opleve en stor blandet gruppe af Allerød Musikskoles elever optræde sammen i en ny teaterkoncert: 'The Flow' har premiere 4. marts kl. 20.00, og man kan købe billetter på www.alleroedmusikskole.dk.

Den første prøve med dramaelever, dansere og solister har fundet sted, og det gik forbløffende godt, siger danselærer og dansekoreograf Mianel Bisgaard, som mener, at det hele kommer til at gå op i en højere enhed.

"Der er masser af fed musik af blandede kunstnere, og vores billedskoleelever, dramaelever, korsangere, dansere, bands og solister er i topform, så I kan godt glæde jer," siger Mianel Bisgaard.

I fuld gang

Arbejdet med 'The Flow' er i fuld gang.

"Vi øver først hver for sig i de forskellige grupper, og til sidst sætter vi det sammen og laver gennemspilninger i weekenden op til premieren. Der ligger et stort koordineringsarbejde bag hele konceptet," siger iscenesætter og instruktør Lynne Kirk Sundstrøm.

Hun oplyser, at eleverne kommer til undervisning på forskellige ugedage og tidspunkter, så at samle dem alle sammen på én gang er stort set umuligt før til allersidst.

Igen i år lægges der vægt på, at lyd og lysdesign varetages af profesionelle, så musikskolens elever får en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde ude i den virkelige verden - samt forstår hvor vigtig en del af helheden og hvilken indflydelse de forskellige faggrupper har på det endelige produkt.

At være på flugt

Forestillingen 'The Flow' rejser spørgsmålet om, hvordan det er som menneske at være på flugt, og om hvordan den omliggende verden forholder sig til det.

"Det er vigtigere temaer end nogensinde. For selvom vi måske af flere årsager ikke har mærket så meget til det i medierne herhjemme i en periode, så har vi det højeste antal flygtninge på verdensplan nogensinde," siger Lynne Kirk Sundstrøm og fortsætter:

"Man kan få fornemmelsen af, at vi i den vestlige verden befinder os midt i et dilemma, hvor vi på den ene side forsøger at fastholde vores vanlige gang i den fredelige og forholdsvis rige verden, vi bor i, og på den anden side står magtesløse overfor det faktum, at vi enten er nødt til at give plads til flere eller fortsætte med stoppe folk ved grænserne. Gad vide hvordan verden mon vil se ud i fremtiden, hvis vi fortsætter med at sætte hegn med pigtråd op?"

"Jeg synes, det er vigtigt, at vi alle sammen tænker over lige præcis det spørgsmål. men det er helt klart nemmere bare at vende ryggen til og sætte sig ned og spise sin madpakke," siger Lynne, med henvisning til en specifik scene i teaterkoncerten.

Hvis man tror, at 'The Flow' bliver en tung omgang med det heftige emne, tager man fejl: Der er masser af liv, håb, glæde og fest i forestillingen og den er ikke helt humorforladt, lover Lynne Kirk Sundstrøm.

Udover premieren er der to forestillinger, nemlig 5. og 6. marts, begge aftener kl. 19.30.

'The Flow' sponsoreres af Villy Safft Nielsen Fonden, Nordea Fonden og Kvickly i Allerød.

mik.

Publiceret 04 February 2019 14:47